Schaatspeloton.nl - Nieuws - Daan Gelling en Harm Dijkstra vinden thuis bij Bouwpartners

Daan Gelling en Harm Dijkstra vinden thuis bij Bouwpartners

geplaatst woensdag 13 mei 2020 om 18:37:40 op Schaatspeloton.nl

Daan Gelling vervangt bij Bouwpartners Harm Visser die volgend seizoen in de topdivisie uitkomt voor Jumbo-Visma.

Daan Gelling vervangt bij Bouwpartners Harm Visser die volgend seizoen in de topdivisie uitkomt voor Jumbo-Visma. (bron: Schaatspeloton.nl)

Bouwpartners, de beloftenploeg van topdivisieploeg Bouwselect, zal komende winter Daan Gelling en Harm Dijkstra in de gelederen hebben. De twee nieuwe gezichten verschijnen later vandaag in een filmpje van de Bouwselect/Bouwpartners-ploegen waarin de ploeg de buitenwereld laat zien dat er in deze tijden getraind wordt in aangepaste vorm. "De rijders gaan ieder op een eigen wijze door in voorbereiding op het schaatsseizoen." Aldus trainer Piet Hijlkema. "Dit is zeker ook bedoeld naar de sponsoren. Wij willen ook in deze slechtere tijden van ons laten zien, want zij zijn er voor ons in de goede tijden."

Harm Dijkstra is volledig nieuw in het landelijke marathonschaatsen. Dijkstra eindigde afgelopen seizoen in de Noord-Oost Competitie als tweede en maakt zijn debuut bij de beloften. Daan Gelling was de afgelopen twee jaar al af en toe in het beloftenpeloton te bewonderen maar focuste zich bij RTC Groningen nog op de langebaan. Nu maakt de zilverenmedaillewinnaar van het NK marathonschaatsen Junioren A voor komende winter de keuze voor het marathonschaatsen.

Bouwpartners zag na afgelopen winter twee rijders doorschuiven naar de topdivisie. RĂ©mon Vos stroomt door naar de topdivisieploeg van Bouwselect. Harm Visser, die Gelling bij het NK klopte, maakt de stap naar het nieuwe marathonteam van Jumbo-Visma. Dijkstra en Gelling komen in de plaats van Vos en Visser. Hijlkema is blij met de nieuwe krachten in zijn beloftenteam. "Dit zijn ook weer jonge noordelijke schaatsers, jongens met talent."

Samen met de Italiaan Gabriele Galli staat de teller qua aantal beloftenrijders voor het nieuwe seizoen op drie. "Er is nog plek voor een vierde rijder." Laat Hijlkema weten. "Streven is wel die nog in te vullen."

Galli had als Italiaan nog wat extra uitdagingen de afgelopen periode. "Hij heeft zeven weken echt thuis in lockdown gezeten. Gelukkig heeft hij de laatste anderhalve week wat meer vrijheid gekregen." Verwijst Hijlkema naar de maatregelen in het zwaar getroffen land. "Gabriele was zich aan het voorbereiden op het skeelerseizoen met wedstrijden in de Europa Cup en ook eindelijk een mooie kalender in Nederland. Dat is helaas nu anders gelopen. Voor hem heb ik schema's opgesteld voor in de gym bij zijn ouders of op Zwift." In het filmpje van de ploeg is Galli ondertussen net als zijn Nederlandse ploeggenoten weer buiten trainend in beeld te zien.

Bekijk ook:

Daan Gelling
Harm Dijkstra
Transferoverzicht 2020