Schaatspeloton.nl - Nieuws - Fortune Coffee debuteert in topdivisie en trekt Floortje Mackaij aan

Fortune Coffee debuteert in topdivisie en trekt Floortje Mackaij aan

geplaatst woensdag 22 april 2020 om 22:12:41 op Schaatspeloton.nl

Fortune Coffee komt komend seizoen uit op het hoogste niveau. Rosalie Huisman en Claudia Oranje promoveren mee naar de topdivisie.

Fortune Coffee komt komend seizoen uit op het hoogste niveau. Rosalie Huisman en Claudia Oranje promoveren mee naar de topdivisie. (bron: Schaatspeloton.nl)

Komend seizoen zal het damesteam van Fortune Coffee de stap naar de topdivisie maken. De formatie van ploegleider Remco de Mik eindigde afgelopen winter als derde in het ploegenklassement bij de beloftendames en promoveert met rijdsters Brit Qualm, Claudia Oranje en Rosalie Huisman naar het hoogste niveau. Floortje Mackaij voegt zich in de topdivisie bij het drietal nadat zij vorig seizoen als invalrijdster bij Lasaulec officieel als beloftenrijdster in de boeken stond. Fortune Coffee zal naast de topdivisieploeg in 2020/2021 ook een beloftenteam op het ijs blijven brengen.

In de beloftendivisie blijft Heleen van der Hulst actief voor de ploeg die zich voor de komende twee seizoenen verzekerd heeft van de steun van haar hoofdsponsor. Van der Hulst krijgt op het tweede niveau gezelschap van Eva van Til en Iris Tiben die promoveren vanuit het 6-Banentoernooi en komende winter hun beloftendebuut gaan maken.

Met komende winter twee ploegen op het ijs zal Remco de Mik als ploegleider ondersteuning gaan krijgen van Gé Wijnands die in het verleden ploegleider was bij ploegen als De Uithof en Groenehartsport.nl. Richard Sijm is op de achtergrond ook als ondersteuning bij de ploeg betrokken.

Naast hoofdsponsor Fortune Coffee ondersteunen ook Oomssport, ViV Suits & Shirts, Timmerfabriek Maaldrift, Kool & van Jole Schilder- en behangwerken, Van Dijk Korteland klimaatbeheersing, Auto-Didact en Bioracer de ploeg bij haar debuut op het hoogste niveau.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2020