Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nog geen natuurijsmarathon in Veenoord of Noordlaren

Nog geen natuurijsmarathon in Veenoord of Noordlaren

geplaatst maandag 23 januari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Dit maal is het niet het natuurijs wat voor problemen zorgt bij de ijsvereniging van Veenoord en Noordlaren, maar de marathonschaatsers. De matige tot strenge vorst die ons land op dit moment beleefd is genoeg voor een goede ijsvloer. De natuurijsbaan in Noordlaren ging dan ook maandagochtend als eerste van het land open voor publiek.

Eind december moest Noordlaren nog afzien van het organiseren van de eerste natuurijsmarathon omdat de ijsvloer niet aan de KNSB-normen voldeed. Nu is dit voor de Groningers geen enkel probleem, maar de marathonschaatstoppers bevinden zich deze week op de Oostenrijkse Weissensee voor echt natuurijs. De publiciteit die normaal gesproken verbonden is aan het organiseren van de eerste natuurijsmarathon zal hierdoor verloren gaan.

Het winterweer lijkt voorlopig nog niet hard genoeg door te zetten voor echt serieus natuurijs in Nederland. Nederland blijft deze week nog in de greep van de winter met lichte tot matige vorst. Of de vorstperiode nog langer duurt is volgens het KNMI onzeker: "De uitkomsten van weercomputers lopen sterk uiteen." Het lijkt er dus in elk geval op dat de schaatsers deze week met een gerust hart op de Weissensee kunnen blijven, voorlopig (nog) geen natuurijsklassiekers in Nederland.