Schaatspeloton.nl - Nieuws - Marja Vis en Johan Bakker ploegleiders Bewustwinkelen/TEKLAB, rijdsters Rienke Boonstra en Olin Verhoog versterken ploeg

Marja Vis en Johan Bakker ploegleiders Bewustwinkelen/TEKLAB, rijdsters Rienke Boonstra en Olin Verhoog versterken ploeg

geplaatst zondag 22 maart 2020 om 22:57:17 op Schaatspeloton.nl

Johan Bakker kwam bij de cupfinale nog zelf bij de beloften tot een tweede plaats maar wordt volgend seizoen samen met Marja Vis ploegleider van Bewustwinkelen/TEKLAB.

Johan Bakker kwam bij de cupfinale nog zelf bij de beloften tot een tweede plaats maar wordt volgend seizoen samen met Marja Vis ploegleider van Bewustwinkelen/TEKLAB. (bron: Schaatspeloton.nl)

Team Bewustwinkelen/TEKLAB zal komend seizoen onder leiding staan van Johan Bakker en Marja Vis. Bakker, in het verleden meerdere jaren ploegleider van de damesploeg van Nedflex, kwam zelf afgelopen seizoen uit in het beloftenpeloton waar hij bij de finalewedstrijd als tweede eindigde. Vis komt terug van lang weggeweest te zijn. De oud-langebaanschaatsster werd Nederlands kampioen Allround en heeft deelgenomen aan de Olympische Winterspelen in Salt Lake City. Tussen 2002 en 2008 kwam Vis incidenteel uit in het marathonschaatsen waarin zij een tweetal top-10-plaatsen wist te behalen. Naast de versterking in de begeleiding zullen rijdsters Rienke Boonstra en Olin Verhoog respectievelijke de topdivisie- en beloftenploeg van Bewustwinkelen/TEKLAB versterken.

Met Johan Bakker denkt de ploeg veel marathonervaring binnen te kunnen halen, gezamenlijk hopen Bakker en Vis elkaar goed aan te vullen met als doel jonge talenten klaar stomen voor de topdivisie. Bewustwinkelen/TEKLAB zal ook komende winter weer een topdivisie- en beloftenploeg op het ijs brengen. In de topdivisie zal Paula Konijn de ploeg trouw blijven en komt Rienke Boonstra over van Het Leontienhuis. De ploeg, die eerder Roos Markus zag vertrekken naar Mastermind en ook afscheid neemt van Evelien Vijn en Liesbeth Milatz, is nog bezig om de hoofdmacht compleet te maken met aanvullende rijdsters.

Bij de beloften is de ploeg voor het nieuwe seizoen al wel rond. Iris Jansen en Dewi Nicolai, die ook afgelopen winter voor Bewustwinkelen/TEKLAB in het peloton actief waren, zien de ervaren Eva Riemersma-van Rheenen doorstromen vanuit de satellietploeg. Als vierde rijdster komt Olin Verhoog over van Holland Jersey waarmee de beloftenploeg rond is.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2020