Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van Boxel en Van Linden eindwinnaars 6-Banentoernooi, Robert Gaasenbeek wint broederstrijd met enkele centimeters

Van Boxel en Van Linden eindwinnaars 6-Banentoernooi, Robert Gaasenbeek wint broederstrijd met enkele centimeters

geplaatst zaterdag 7 maart 2020 om 23:56:17 op Schaatspeloton.nl

Max van Boxel werd op het eindpodium van het 6-Banentoernooi geflankeerd door Berend Bervoets en Ruben Stam.

Max van Boxel werd op het eindpodium van het 6-Banentoernooi geflankeerd door Berend Bervoets en Ruben Stam. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Den Haag hebben Max van Boxel (C-rijders), Moniek van Linden (Dames, BlueDune) en Robert Gaasenbeek (Masters, Mastermind) het eindklassement van het 6-Banentoernooi gewonnen. Van Boxel moest tijdens de finalewedstrijd de winst aan Berend Bervoets laten, Eric Bisschops eindigde achter Bervoets en Van Boxel als derde in de sprint van een kopgroep van vier. Ruben Stam vergezelde eindwinnaar Van Boxel en nummer twee Bervoets op het eindpodium. Van Linden won de pelotonsprint om de vierde plaats maar was al zeker van de eindwinst. Femke Mossinkoff, (BlueDune) die achter finalewinnares Veerle van Koppen tweede werd, bezette ook die plaats in het eindklassement.

Veerle van Koopen en Femke Mossinkoff waren in de slotfase van de wedstrijd op de Uithof ontsnapt uit het peloton en werden niet meer achterhaald. Roos Tabak (BlueDune) probeerde van achteruit nog de oversteek te maken maar strandde op de derde plaats. Leonie Beers (Solid Aqua), die op het Haagse ijs als zevende finishte, mocht samen met Van Linden en Mossinkoff naar het eindpodium.

Bij de masters werd de broederstrijd tussen Robert en Arnold Gaasenbeek beslist in de laatste centimeters. Beide broers, die voorafgaande aan de wedstrijd op gelijke hoogte stonden, waren mee in de beslissende ontsnapping van zeven die het peloton dubbelde. Thuisrijder Paul Robijn ontsnapte in de slotfase uit de kopgroep en soleerde naar de overwinning. In een close-finish om de tweede plaats duwde Robert Gaasenbeek zijn schaats slechts enkele centimeters eerder over de streep dan broer Arnold Gaasenbeek en won daardoor het eindklassement met 1 punt verschil. Kees Hooft mocht de masterbroers op het eindpodium vergezellen als de nummer drie in de eindstand.