Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gary Hekman klopt cupwinnende ploeggenoot Bart Hoolwerf in finale KPN Marathon Cup

Gary Hekman klopt cupwinnende ploeggenoot Bart Hoolwerf in finale KPN Marathon Cup

geplaatst zaterdag 29 februari 2020 om 21:46:51 op Schaatspeloton.nl

In Leeuwarden heeft Gary Hekman (AB Vakwerk) de finalewedstrijd van de KPN Marathon Cup gewonnen. De Nederlands Kampioen klopte in de massasprint ploeggenoot Bart Hoolwerf (AB Vakwerk) en Arjan Stroetinga (Royal A-ware) die derde werd. Bart Hoolwerf was al voor de wedstrijd zeker van de eindwinst in de KPN Marathon Cup en kon op de streep samen juichen met Hekman die zijn zevende dagzege op kunstijs van het seizoen behaalde.

Hoewel, of misschien juist omdat, er bij de finale niet meer echt gestreden werd om de eindoverwinning, Bart Hoolwerf had zo'n riante voorsprong dat de cup hem eigenlijk niet meer kon ontgaan, mengde de man in het oranje zich in de finale wel in het strijdgewoel. Het was dit keer Royal A-ware die, nu bijna voltallig aanwezig, de sprint aantrok voor Arjan Stroetinga. Jorrit Bergsma (Royal A-ware) had bij het ingaan van de laatste ronde Gary Hekman in zijn rug die op zijn beurt Stroetinga weer vooraf ging. Hekman wachtte lang met de sprint aangaan waarmee uiteindelijk Stroetinga gedwongen werd als eerste de versnelling in te zetten. Hekman overvleugelde Stroetinga met gemak en ook Bart Hoolwerf ging de recordkampioen voorbij en nestelde zich nog op de tweede plaats.

De Italiaan Daniel Niero (Or Quest / Bouw & Techniek) finishte in Leeuwarden als vierde en verzekerde zich van de tweede plaats in het eindklassement. Voor Mats Stoltenborg (Or Quest / Bouw & Techniek) was de zevende plaats voldoende om als derde naar het eindpodium te gaan. Bart Hoolwerf mocht net als Niero ook naar het podium voor de uitreiking van het jongerenklassement. De in de Friese hoofdstad afwezige Victor Ramler (Port of Amsterdam / SKITS) behield de derde plaats.

In het ploegenklassement was Bouwselect al voor de start zeker van de eindoverwinning. Or Quest / Bouw & Techniek en AB Vakwerk begonnen op gelijke hoogte aan de finale. Met de overwinning en tweede plaats scoorde AB Vakwerk beter dan hun concurrenten en verzekerde zich van de tweede plaats in het ploegenklassement.

Bekijk ook:

Uitslag en eindklassement