Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jeroen de Vries voltooit Time Out-dubbel

Jeroen de Vries voltooit Time Out-dubbel

geplaatst zondag 22 januari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

In Alkmaar heeft Jeroen de Vries (Time Out Sport/zwembadplein.nl) het weekend voor zijn ploeg nog meer glans gegeven. Solo, maar met hulp van de winnaar van zaterdag Miel Rozendaal (Time Out Sport/zwembadplein.nl) dubbelde hij het overgebleven peloton. Bij de Dames won opnieuw Daniëlle Bekkering (DSB), Bram Bruschke (BikeLife/Regio Bank) was het sterkst in de B Divisie.

Dames
De laatste wedstrijd voor het peloton afreist naar de Weissensee werd bij de Dames een strijd tussen sprinters. Geen van de Dames slaagde erin een ronde voorsprong te pakken en na 60 ronden was het klassementsleider Daniëlle Bekkering (DSB) die als eerste over de streep kwam. Jolanda Langeland (Enkhuizer Almanak) moest genoegen nemen met de tweede plek, op de derde plek eindigde de enige buitenlandse in het Damespeloton, de Duitse Friederieke Gehring (Vinsk-Vierlingsbeek).

A Divisie
Jeroen de Vries (Time Out Sport/zwembadplein.nl) heeft het weekend voor zijn ploeg in stijl afgesloten. De rijder uit St. Nicolaasga was op zaterdag nog derde geworden achter de winnaar, zijn ploeggenoot Miel Rozendaal.
Vandaag brak tijdens de wedstrijd op een gegeven moment het peloton in twee grote groepen uiteen. De jury besloot de eerste groep als het peloton te zien, waardoor een groep van 21 rijders op een ronde achterstand werden gezet. Uit het uitgedunde peloton koos vervolgens Jeroen de Vries de aanval. Toen Jeroen de Vries erin slaagde solo meer dan een halve ronde voorsprong te nemen op het pak besloot Miel Rozendaal een wederdienst te bewijzen voor de wedstrijd van gister en zijn teamgenoot naar het peloton te rijden. Hierdoor kon na de 125 ronde Miel Rozendaal onbezorgd zijn ererondjes rijden op De Meent. In het peloton wist Ingmar Berga (DSB) de strijd te winnen voor Lars Hoogenboom (Adformatie) die met een derde plek wederom aangaf in uitstekende vorm te zijn voor het natuurijs.
In het ploegenklassement kwam de Time Out Sport/zwembadplein.nl-formatie dankzij het voor hun uitstekende weekend op schots afstand van de leiders Proteq. Met nog 4 wedstrijden te gaan heeft deze laatste ploeg een voorsprong van 21,1 punten op de directe achtervolger.

B Divisie
In het B peloton slaagde een vijfmans groep erin een ronde te pakken op het peloton. Bram Bruschke (BikeLife/Regio Bank), Michiel van Goor (Bestaria-Horesca), Koos Kortekaas en Jaap Smit (beide Groenehartsport.nl) en de Zwitserse winnaar van Amsterdam Roger Schneider (De Biester), mochten na de 100 ronden van het peloton het in een onderling strijd uitmaken. In het peloton liep klassementsleider Alain Gloor (ECN Azzuri Raps), dankzij een zesde plaats, wederom uit op Emiel Blauw (Steenbergen Fietsen) die slechts negende werd. De Zwitser heeft nu een voorsprong van 14,9 punten op zijn Drentse concurrent.
De strijd in de kopgroep werd uiteindelijk door Dram Bruschke in zijn voordeel beslecht. Roger Schneider (2e) mocht opnieuw naar het podium evenals Jaap Smit (3e).

Zoals al eerder gezegd verhuist het schaatspeloton nu naar de Oostenrijkse Weissensee. Op bergmeer strijden dinsdag eerst de Veteranen om de officieuze Wereldtitel marathonschaatsen.