Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stehmann- en Groenehartsport-organisaties fuseren, Sportchalet Viehhofen sponsor topdivisieploeg

Stehmann- en Groenehartsport-organisaties fuseren, Sportchalet Viehhofen sponsor topdivisieploeg

geplaatst zaterdag 29 februari 2020 om 14:32:43 op Schaatspeloton.nl

Sportchalet Viehhofen, hier nog als sponsor op de borst van beloftenrijder Leander van der Geest, zal volgend seizoen hoofdsponsor zijn van de topdivisieploeg met o.a. Timo Verkaaik.

Sportchalet Viehhofen, hier nog als sponsor op de borst van beloftenrijder Leander van der Geest, zal volgend seizoen hoofdsponsor zijn van de topdivisieploeg met o.a. Timo Verkaaik. (bron: Schaatspeloton.nl)

Sportchalet Viehhofen zal volgende winter als sponsor actief zijn in het topdivisiepeloton bij de heren. Dit is het gevolg van een fusie tussen de Groenehartsport-organisatie waarbij de sponsor op dit moment actief is in het beloftenpeloton en de Stehmann-organisatie die dit seizoen de topdivisieploeg PGMBakker / Stehmann / Viking op het ijs brengt. Stehmann Sport, dat net als PGMBakker als co-sponsor actief zal blijven, brengt Christiaan Hoekstra, Marc Middelkoop en Timo Verkaaik in. Tom den Heijer maakt vanuit Groenehartsport.nl de stap naar de topdivisie terwijl belofte Wabe de Rooij van Ormer ICT overkomt. Zo meldt ploegleider Mario Donker.

Dit seizoen werd Kurt Wubben trainer van PGMBakker / Stehmann / Viking, samen met oud Groenehartsport.nl-rijders Christiaan Hoekstra en Timo Verkaaik werden daarmee de lijntjes tussen de beloftengrootmacht uit Zuid-Holland en het traditioneel Brabantse Stehmann van ploegleider Mario Donker steeds korter. Dit draait nu uit in een fusie van beide organisaties. Jan Dirk Corts, op dit moment nog teammanager van de Groenehartsport.nl-ploegen, zal na de fusie die rol vervullen van de nieuwe gefuseerde organisatie. Mario Donker blijft ploegleider van de topdivisieploeg, Kurt Wubben zal opnieuw de trainersrol vervullen.

Sportchalet Viehhofen, die de afgelopen jaren als sponsor actief was van een beloftenploeg, zal de sponsoring van de topdivisiehoofdmacht overnemen. Stehmann die al decenia actief is als sponsor in het marathonschaatsen zal ook nu weer als co-sponsor betrokken blijven. Net als PGM Bakker. Viking zal een stap terug doen, maar nog wel als materiaalsponsor actief zijn.

Met Christiaan Hoekstra, Marc Middelkoop en Timo Verkaaik afkomstig van PGMBakker / Stehmann / Viking en de debuterende beloften Tom den Heijer en Wabe de Rooij kent de nieuwe ploeg als vijf namen voor het nieuwe seizoen. Jesse Vriend maakte eerder al bekend de overstap te maken naar WBB Dakkapellen / Greenwood-Liev, Robert van Dalen zal vanavond na de cupfinale stoppen en Sjors van der Meer wil meer focussen op studie en werk en daalt af naar de beloften.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2020