Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bouwselect en A6.nl zeker van eindwinst ploegenklassement na natuurijs

Bouwselect en A6.nl zeker van eindwinst ploegenklassement na natuurijs

geplaatst woensdag 26 februari 2020 om 20:08:07 op Schaatspeloton.nl

Door de goede prestaties op natuurijs is Bouwselect al zeker van de eindwinst in het ploegenklassement. Zij kunnen zaterdag niet meer achterhaald worden.

Door de goede prestaties op natuurijs is Bouwselect al zeker van de eindwinst in het ploegenklassement. Zij kunnen zaterdag niet meer achterhaald worden. (bron: Schaatspeloton.nl)

Na de laatste wedstrijden op natuurijs afgelopen weekend in Zweden zijn Bouwselect en A6.nl groot in auto's al zeker van de eindwinst in het ploegenklassement. Voor het eerst telt het ploegenklassement dit seizoen door over alle wedstrijden op kunst- en natuurijs. Met op de laatste dag nog maximaal 139 punten te verdienen voor een ploeg zijn beide ploegen op de slotdag niet meer te achterhalen. Bouwselect leidt bij de heren met 174 punten op zowel AB Vakwerk als Or Quest / Bouw & Techniek. A6.nl heeft een marge van 235 punten op Palet Vastgoedonderhoud.

Bij de heren is de strijd om de tweede plaats nog uitermate spannend. Zowel AB Vakwerk als Or Quest / Bouw & Techniek staan op 2894 punten na drie├źntwintig wedstrijden. Okay Fashion & Jeans / Interfarms volgt op 231 punten van de twee ploegen op de vierde plaats en kan dus al niet meer opschuiven naar het podium. In de finalewedstrijd kan een ploeg nog maximaal 139 punten scoren en dat is enkel het geval als de ploeg alle podiumplekken bezet in de daguitslag.

Bij de vrouwen kan Turner Palet Vastgoedonderhoud nog bedreigen voor de tweede plaats. De formatie van ploegleider Jan Martien van der Wetering staat 74 punten achter het team van ploegleider Eelco Kooistra. Mastermind op plaats vier staat met 325 achterstand op Turner te ver achter om nog zicht te hebben op het podium.

Groenehartsport.nl beloftenwinnaar
Ook bij de beloften is de strijd om het ploegenklassement beslist. Waar Ormer ICT / New Care Supplement op het Zweedse natuurijs nog wel punten scoorde om dichterbij het in Zweden afwezige Groenehartsport.nl te komen is het gat van 146 punten veel te groot. ZiuZ (25,5 punten achter), Douma Staal (27 punten) en Skate4AIR (35,5 punten), die ook alle drie niet met hun beloftenrijders afgereisd waren naar Zweden, kunnen Ormer die hen op het zee-ijs van Lule├ą voorbijging in Leeuwarden weer kunnen proberen te achterhalen. Bij de beloften kan met halve punten nog maximaal 69,5 punten verdiend worden door een ploeg.

Bekijk ook:

Tussenstand na natuurijs Topdivisiedames
Tussenstand na natuurijs Beloftenheren
Tussenstand na natuurijs Topdivisieheren