Schaatspeloton.nl - Nieuws - Flevonice sluit deuren, krijgt door warmer wordende winters exploitatie trajectijsbaan niet rond

Flevonice sluit deuren, krijgt door warmer wordende winters exploitatie trajectijsbaan niet rond

geplaatst dinsdag 25 februari 2020 om 14:13:00 op Schaatspeloton.nl

Flevonice gaat op zoek naar nieuwe technologieën voor de ijsbaan en stopt met de exploitatie van de ijsbaan in de huidige vorm. De technologie van de ijsbaan is inmiddels verouderd, waardoor het niet meer mogelijk is om de langste ijsbaan in de natuur rendabel te laten draaien. "Uit afgelopen jaren blijkt dat de Nederlandse winters warmer worden. De ijsbaan moest steeds vaker dicht door harde wind en hoge temperaturen. Tot onze grote spijt kunnen wij de exploitatie van de 2,5 kilometer lange ijsbaan niet rond krijgen," aldus de directie.

"Wij hebben hard gewerkt om de ijsbaan winstgevend te houden, maar de afgelopen weken hebben ons helaas doen beseffen dat de ijsbaan zoals die nu is geen toekomst meer heeft." Flevonice gaat door met de exploitatie van het sports & funpark. Komend jaar heeft het bedrijf een pauze ingelast om nieuwe activiteiten te kunnen ontplooien. Zij zal haar deuren in 2020 grotendeels gesloten houden voor het publiek en deze tijd gebruiken om te bouwen aan een energiepositief sports & funpark.

"Wij hebben diverse plannen voor het park en willen één of meerdere unieke activiteiten neer gaan zetten. Daarnaast zullen wij deze periode gaan gebruiken om ons te oriënteren op een nieuwe technologie voor een ijsbaan", laat de directie weten. "We hopen onze bezoekers op deze manier weer een sportieve en vernieuwende ervaring bij Flevonice te kunnen bieden."

Blik op de toekomst met zonnepanelen
Ook start Flevonice met de bouw van een zonnepanelenpark. Flevonice heeft momenteel 2 megawatt aan zonnepanelen op haar terrein en gaat komende jaren het zonnepark verder uitbreiden naar ruim 40 megawatt. "Het idee is dat wij niet energieneutraal gaan draaien met ons bedrijf, maar energiepositief," vertelt de directie van Flevonice. "Zo dragen wij bij aan een duurzame toekomst, niet alleen voor Flevonice, maar voor de hele provincie."