Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ineke Dedden wint Sea-Ice Classic, eindwinst KPN Grand Prix voor Manon Kamminga

Ineke Dedden wint Sea-Ice Classic, eindwinst KPN Grand Prix voor Manon Kamminga

geplaatst zondag 23 februari 2020 om 12:27:21 op Schaatspeloton.nl

Ineke Dedden vorige maand in actie op het natuurijs van de Weissensee.

Ineke Dedden vorige maand in actie op het natuurijs van de Weissensee. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

De finalewedstrijd van de KPN Grand Prix, de Sea-Ice Classic, is in Luleå gewonnen door Ineke Dedden (Palet Vastgoedonderhoud). De 26-jarige Heerenveense was het snelst van een kopgroep van zes die overbleef van de vroege ontsnapping. Ankie Ytsma en Iris van der Stelt eindigde achter Dedden als tweede en derde. Klassementsleidster Manon Kamminga miste de slag, ze won wel de sprint van het peloton en haalde na vier etappezeges de eindoverwinning in de KPN Grand Prix binnen.

Het was de vroege ontsnapping die uiteindelijk weg bleef. Na een klein uur ontstond er een kopgroep van dertien zonder de belangrijke dames voor het klassement. Dit gebeurde op een ronde van 6 kilometer nadat er vooraf besloten was dat het ijs onder Bergnäsbrug door dooi te slecht was voor de grotere 11,7-kilometerronde. De kopgroep bleef goed samenwerken. Het peloton hield de afstand in eerste instantie overbrugbaar maar terwijl de kopgroep uitdunde brak het elastiek naar het peloton. Imke Vormeer (A6.nl groot in auto’s), de ploeggenote van Manon Kamminga die de eindzege in het peloton veiligstelde, vond zich in de kopgroep terug maar moest met rugklachten afstappen. Zes vrouwen bleven in de kopgroep over en gingen strijden om de winst.

Sandra Dekker (Jacobus.nl), Ineke Dedden (Palet Vastgoedonderhoud), Janneke Elzinga (iM FARMING), Ankie Ytsma (CENNED), Iris van der Stelt (Turner) en Loesanne van der Geest (Nedflex) gingen na 104 kilometer sprinten om de overwinning. Ineke Dedden toonde zich hierin het snelst. Dedden bleef op de streep Ankie Ytsma net voor. Iris van der Stelt moest genoegen nemen met de derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag