Schaatspeloton.nl - Nieuws - Morgenochtend besluit of peloton bij KPN Grand Prix Finale onder brug doorgaat

Morgenochtend besluit of peloton bij KPN Grand Prix Finale onder brug doorgaat

geplaatst zaterdag 22 februari 2020 om 22:24:11 op Schaatspeloton.nl

Kan het peloton morgen onder de Bergnäsbrug door en het in deze afbeelding onder 3 en 4 genummerde deel van het parcours berijden of blijven zij in zone 1 en 2? De wedstrijdleiding besluit hierover zondagmorgen.

Kan het peloton morgen onder de Bergnäsbrug door en het in deze afbeelding onder 3 en 4 genummerde deel van het parcours berijden of blijven zij in zone 1 en 2? De wedstrijdleiding besluit hierover zondagmorgen. (bron: KNSB)

De KNSB zal in overleg met de plaatselijke ijsmeester in Luleå en de organisatie morgenochtend besluiten of de de finale van de KPN Grand Prix verreden kan worden op het grote parcours van 11,7 kilometer lengte of dat er uitgeweken moet worden naar een kleiner parcours van 6 kilometer. De ijssituatie onder de Bergnäsbrug zal hierbij leidend zijn. Door dooiweer is het ijs slechter geworden onder die brug. Hoofdscheidsrechter Antoinette van Rinsum moet voor de start akkoord geven op het parcours en zal daarbij overleg plegen met de ijsmeester, de organisatie en disciplinemanager Willem Hut.


Als de wedstrijd onder de Bergnäsbrug door kan dan rijden de dames 9 en de heren 13 ronden van 11,7 kilometer. Mocht de ijsconditie niet goed genoeg zijn dan keert het peloton voor de brug en rijden de dames 17 ronden van 6 kilometer en de heren 25 ronden.

De dames beginnen de finale in Luleå om 9:00 uur. Mocht er onder de brug doorgegaan kunnen worden rijden de vrouwen 105 kilometer anders komen zij tot 102 kilometer. De heren starten ongeveer 20 minuten na de vrouwen en koersen over 152 kilometer bij het grote parcours en 150 kilometer als er over het 6-kilometerparcours gereden zal worden.

De KNSB verwacht de finish van de finalewedstrijd voor de vrouwen rond het middaguur, de mannen worden rond 14:20 aan de meet verwacht. De wedstrijd wordt door Schaatsen.nl gelivestreamd op schaatsen.nl/marathon.