Schaatspeloton.nl - Nieuws - Evert Hoolwerf wint voorlaatste etappe KPN Grand Prix na dominantie van AB Vakwerk

Evert Hoolwerf wint voorlaatste etappe KPN Grand Prix na dominantie van AB Vakwerk

geplaatst zaterdag 22 februari 2020 om 10:34:17 op Schaatspeloton.nl

Evert Hoolwerf in actie op de Weissensee.

Evert Hoolwerf in actie op de Weissensee. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

In het Zweedse Luleå heeft Evert Hoolwerf (AB Vakwerk) de voorlaatste wedstrijd in de KPN Grand Prix gewonnen. In de sprint van een door een dominante AB Vakwerk-trein sterk uitgedund peloton was Hoolwerf, die zelf vroeg in de wedstrijd mee was met een driemansaanval, net iets sneller dan ploeggenoot Gary Hekman (AB Vakwerk) die tweede werd. Mart Bruggink (Bouwselect) eindigde als derde net voor Bart Hoolwerf (AB Vakwerk) en voorkwam daarmee een volledig groen podium.

De wedstrijd werd gekleurd door een aanval van Evert Hoolwerf, Daan Besteman (Port of Amsterdam / SKITS) en Ronald Haasjes (Bouwselect). Hoolwerf en Besteman hadden zich donderdag ook al samen in de aanval gezien toen deze aanval strandde na materiaalpech van Besteman. Ook vandaag kwam de groep niet weg. Het drietal kreeg maximaal een halve minuut voordat de andere ploegen het gat dichtreden.

Nadat de drie weer terug in het peloton waren nam AB Vakwerk de wedstrijd in handen. Het groene zestal voerde het peloton aan brachten het op een hoog tempo dat de groep sterk deed uitdunnen. In de sprint die volgde maakte Evert Hoolwerf het werk af van zijn ploeg. Gary Hekman werd tweede, Mart Bruggink voorkwam op de derde plaats net voor Bart Hoolwerf een volledig AB Vakwerk-podium.

Crispijn Ari√ęns (Okay Fashion & Jeans / Interfarms) finishte als vijfde en behoudt zijn oranje leiderstrui in het klassement. Hij begint morgen met een riante voorsprong aan de finalewedstrijd van de KPN Grand Prix.

Bekijk ook:

Uitslag