Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jan Aalbers wint ingekorte Finland Ice Marathon, Jarkko Koponen Fins kampioen

Jan Aalbers wint ingekorte Finland Ice Marathon, Jarkko Koponen Fins kampioen

geplaatst vrijdag 21 februari 2020 om 14:59:10 op Schaatspeloton.nl

Jan Aalbers won de Finland Ice Marathon.

Jan Aalbers won de Finland Ice Marathon. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

In Kuopio heeft Jan Aalbers een ingekorte editie van de Finland Ice Marathon gewonnen. De Nederlandse master finishte na een zware 181 kilometer in stormachtig weer ruim voor de Fin Jarkko Koponen die zo het Fins kampioenschap won. Hotze Zandstra legde beslag op de derde plaats. Gedurende de wedstrijd moest de organisatie in verband met een achteruitgaande ijssituatie onder de brug besluiten af te wijken van het parcours van 6,5 kilometer naar een parcours van 3 kilometer. Op dat moment werd de koers ook ingekort. Antero Kotijärvi en Vesa Mursu finishten in het Fins kampioenschap als tweede en derde.