Schaatspeloton.nl - Nieuws - Crispijn Ari├źns geeft Tilburg eerste Brabantse winnaar

Crispijn Ari├źns geeft Tilburg eerste Brabantse winnaar

geplaatst zaterdag 15 februari 2020 om 22:03:16 op Schaatspeloton.nl

Voor het eerst in de historie heeft de Tilburgse schaatsmarathon in de persoon van Crispijn Ari├źns (Okay Fashion & Jeans / Interfarms) een Brabantse winnaar opgeleverd. Ari├źns won na 125 ronden op het ijs van de Ireen W├╝st IJsbaan de sprint van drie. Frank Vreugdenhil (AB Vakwerk) en Mats Stoltenborg (Or Quest / Bouw & Techniek) eindigden als tweede en derde. Het drietal was in de finale ontsnapt uit een kopgroep van zes met verder Bart de Vries (Or Quest / Bouw & Techniek), Kars Jansman (Jumbo / Visma) en klassementsleider Bart Hoolwerf (AB Vakwerk).

Het uiteindelijke zestal ging in twee fasen rond. In beide situaties kregen de aanvallers volop steun van afzakkende ploeggenoten wat de wedstrijd op volle snelheid bracht. Eerst slaagden Vreugdenhil en Stoltenborg samen een ronde voorsprong te pakken. De Vries, Hoolwerf, Jansman en Ari├źns sloten later met een tweede groep aan. Daarvoor was een rondenlange achtervolging nodig waarbij het peloton in meerdere stukken brak. Toen het viertal rond was viel de wedstrijd echter in het slot totdat het peloton afsprintte. Daniel Niero (Or Quest / Bouw & Techniek), vorige week winnaar en de nummer twee van het klassement, won de pelotonsprint om de zevende plaats maar zag Hoolwerf verder uitlopen en ploeggenoot Stoltenborg voorbij komen.

In de finale die volgde vielen afwisselend verschillende rijders aan. Groepjes vormden, maar vaak kwamen de anderen van achter weer bij, sloten aan en kozen vervolgens zelf de aanval. Het uiteindelijke drietal kwam weg toen Jansman en Hoolwerf te lang naar elkaar keken, waarbij Hoolwerf net als De Vries een ploeggenoot voorin had. De tweede groep kwam dan ook niet meer terug en voorin ging het drietal sprinten om de winst. Ari├źns toonde zich het snelst voor Vreugdenhil en Stoltenborg.

Bekijk ook:

Uitslag