Schaatspeloton.nl - Nieuws - Iris van der Stelt snelt in Tilburg naar eerste seizoenszege

Iris van der Stelt snelt in Tilburg naar eerste seizoenszege

geplaatst zaterdag 15 februari 2020 om 20:33:12 op Schaatspeloton.nl

Iris van der Stelt pakt in Tilburg haar eerste overwinning van het seizoen.

Iris van der Stelt pakt in Tilburg haar eerste overwinning van het seizoen. (bron: Schaatspeloton.nl)

De dertiende etappe in de KPN Marathon Cup is bij de dames gewonnen door Iris van der Stelt (Turner). De Sassenheimse was na 80 ronden het snelst van een kopgroep van elf die in de slotfase ontstond. De jonge Anna van den Bos (BTZ.nl) greep in haar afscheidsjaar met een tweede plaats net naast haar eerste overwinning. Alternatieve Elfstedentochtwinnares Laura van Ramshorst (CENNED) bracht haar vorm van de Weissensee mee naar Brabant en behaalde haar eerste podiumplaats op kunstijs.

In Tilburg ontstonden met enige regelmaat flinke kopgroepen maar het duurde tot ver in de finale dat een kopgroep van elf de ruimte pakte. Linda Halling (BlueDune), Loes Adegeest (Smit Consultancy / Husqvarna), Janneke Elzinga (iM FARMING), Aggie Walsma (PTH / BDM), Anne Leltz (Jacobus.nl), Beau Wagemaker (A6.nl groot in auto's), Janet Beers (Speelman / Haak), Nicky van Leeuwen (Mastermind), Anna van den Bos, Iris van der Stelt en Laura van Ramshorst werkten goed samen en zagen het peloton uiteindelijk in de rug. De eersten begonnen aan te sluiten bij het peloton toen er nog zo’n 10 ronden te gaan was. De jury acteerde snel en gaf het peloton de bel waardoor de grote groep op tijd weg was voor de aanstormende koplopers.

In de finale die volgde leek Nicky van Leeuwen een aanzienlijk gat te krijgen. De rijdster van Mastermind viel in de voorlaatste ronde echter stil en werd bij het luiden van de bel gegrepen door de achtervolgers. Iris van der Stelt reed op tempo door en de toch sneller geachte Anna van den Bos kon niet meer over de voormalig cupwinnares komen en liet de zege aan de Zuid-Hollandse. Laura van Ramshorst mocht als derde na haar overwinning in de Aternatieve Elfstedentocht nu ook op kunstijs voor het eerst naar het podium.

In het klassement is Imke Vormeer (A6.nl groot in auto's), die in Tilburg de slag miste, nog niet zeker van de eindoverwinning. De Meppelse leidt met nog een wedstrijd te gaan met een riante voorsprong van 26,1 punten op Jade van der Molen (Palet Vastgoedonderhoud) en nog 2 punten meer op Kelly Schouten (ZiuZ). In Leeuwarden zal op 29 februari nog 35,1 punten te verdienen zijn voor de winnares, plus mogelijke bonuspunten voor een ronde voorsprong.

Bekijk ook:

Uitslag