Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook uitnodiging masters voor doorstroommarathon na uitspraak geschillencommissie

Ook uitnodiging masters voor doorstroommarathon na uitspraak geschillencommissie

geplaatst woensdag 12 februari 2020 om 19:50:48 op Schaatspeloton.nl

Na de uitspraak van de geschillencommissie zijn Nederlands Kampioen Jeroen Sienot en Robert Wierts door de KNSB uitgenodigd voor de doorstroommarathon zaterdag in Tilburg.

Na de uitspraak van de geschillencommissie zijn Nederlands Kampioen Jeroen Sienot en Robert Wierts door de KNSB uitgenodigd voor de doorstroommarathon zaterdag in Tilburg. (bron: Schaatspeloton.nl)

De KNSB heeft voor de doorstroommarathon aanstaande zaterdag in Tilburg ook een aantal masters uitgenodigd. Dit na een uitspraak van de geschillencommissie van de schaatsbond eerder dit jaar. In een zaak had een master geklaagd dat hij niet de mogelijkheid kreeg om als top-10 van de Noord-Oost Competitie of het 6-Banentoernooi of de top-5 van de Regiocompetitie Zuid deel te nemen aan een doorstroommarathon. De doorstroommarathons zijn ooit door de KNSB geïntroduceerd om de doorstroom van jonge rijders naar een niveau hoger mogelijk te maken.

Dit was echter in de reglementen niet correct verwoord waardoor de geschillencommissie de master in het gelijk stelde en aangaf dat het beleid van de KNSB om enkel de beste jongeren uit te nodigen discriminerend is. Voor de beloftenmarathon zaterdag in Tilburg worden nu zonder onderscheid van leeftijd de besten uitgenodigd door de schaatsbond.

De KNSB, die bij monde van disciplinemanager Willem Hut aangeeft voor in de toekomst te kijken hoe zij zaken weer kunnen geven om zo op voorhand voor iedereen duidelijkheid te schetsen, laat zich niet uit over welke schaatser de zaak aanhangig heeft gemaakt. Wat wel opvalt is dat Robert Wierts die dit seizoen als master met een C-nummer rijdt als extra rijder is toegevoegd die niet in de top-10 van het 6-Banentoernooi staat. Aan het begin van het seizoen stond hij wel in die top-10 waarmee het aannemelijk is dat hij de rijder is die de gegrond verklaarde klacht bij de geschillencommissie heeft ingediend.

Doorstromende rijders uit de regiocompetities:
RZ-C06 Gijsbert Nieuwkoop
RZ-C14 Remco Stam
RZ-C33 Bas van der Sluijs
RZ-C52 Bavo Coremans
RZ-C87 Marnix van den Oever
NO-C17 Harm Dijkstra
NO-C26 Jorrit Extercatte
NO-C37 Sjoerd Kleinhuis
NO-C35 Mathijs van Zwieten
NO-C70 Marien Pelleboer
NO-C106 Jitse Wiersma
NO-C122 Otto van der Pol
NO-M210 Jeroen Sienot *
NO-M268 Chris van der Vegt *
NO-M303 Arjan Elferink *
6B-C02 Ruben Stam
6B-C15 Joost Schipper
6B-C27 Max van Boxel
6B-C46 Eric Bisschops
6B-C47 Jesse Vollaard
6B-C57 Max Douma
6B-C67 Roy Hoogendoorn
6B-C75 Leon Wenteler
6B-C78 Tom Leltz
6B-C84 Berend Bervoets
6B-C88 Robert Wierts * (extra)
* uitgenodigde master.