Schaatspeloton.nl - Nieuws - GroeNoord / Kuil Banden wil volgend jaar naar viertal, Björn Bakker verlengt

GroeNoord / Kuil Banden wil volgend jaar naar viertal, Björn Bakker verlengt

geplaatst maandag 10 februari 2020 om 22:46:24 op Schaatspeloton.nl

Björn Bakker komt ook volgend seizoen uit voor GroeNoord / Kuil Banden.

Björn Bakker komt ook volgend seizoen uit voor GroeNoord / Kuil Banden. (bron: Schaatspeloton.nl)

Ook volgend seizoen is schaatsteam GroeNoord / Kuil Banden terug in het marathonschaatsen. De beloftenploeg onder leiding van Ewoud Buist en Chris van der Vegt is in dit seizoen ontstaan door wielrenners vanuit de NWVG John Deere Cycling Team. Huidige rijders zoals Daan Gelling, Thijs Willem van der Vegt en Björn Bakker zijn in de zomer in vele wielerkoersen te zien. De ploeg, die voor 2020/2021 al zeker is van de diensten van Björn Bakker, wil komend seizoen uitbreiden naar vier rijders in het herenbeloftenpeloton.

Successen waren er dit seizoen zeker voor GroeNoord / Kuil Banden. Afgelopen weekend werd Daan Gelling nog tweede op het NK Junioren A en vorige maand wist de sterke Björn Bakker de Grote Prijs Weissensee bij de beloftenheren in de wacht te slepen. Ook werden er twee podiumplaatsen behaald in de Trachitol Trophy waar de rijders vol in de aanval gingen.

Komend seizoen wil de ploeg zich wel uitbreiden naar vier beloftenheren, een zekere factor is Björn Bakker. "Omdat het wielrennen en schaatsen elkaar overlappen zal er niet elke wedstrijd vier rijders aan de start staan." Laat ploeleider Ewoud Buist weten. "We zijn daarom ook bezig om nog andere schaatsers aan het team toe te voegen. Komend seizoen zullen we ons dan ook echt weer richten op de vierdaagse en uiteraard de Weissensee."