Schaatspeloton.nl - Nieuws - Marijke Groenewoud grijpt de Sjoerd Huisman Bokaal

Marijke Groenewoud grijpt de Sjoerd Huisman Bokaal

geplaatst zaterdag 8 februari 2020 om 21:00:05 op Schaatspeloton.nl

In Hoorn heeft Marijke Groenewoud (ZiuZ) de Sjoerd Huisman Bokaal, de twaalfde etappe in de KPN Marathon Cup, op haar naam geschreven. Groenewoud was na 80 ronden het snelst van een kopgroep die het peloton op een ronde had gezet. Manon Kamminga (A6.nl groot in auto's) moest in de sprint haar meerdere erkennen in Groenewoud. Merel Bosma (Turner) mocht als nummer drie naar het podium. Klassementsleider Imke Vormeer (A6.nl groot in auto's) miste de slag maar behield de oranje leiderstrui.

Uiteindelijk zeven dames slaagden er in Hoorn in het peloton op een ronde te zetten. Turner was hiern met Merel Bosma en Lisa van der Geest met twee rijdsters vertegenwoordigd. Emma Engbers (Mastermind), Jessica Merkens (Speelman / Haak), Manon Kamminga, Marijke Groenewoud en Elsemieke van Maaren (Palet Vastgoedonderhoud) bevolkten de rest van de kopgroep. Inge Mostert (Nedflex) probeerde nog met behulp van ploeggenoten over te steken maar bleef hangen. Zij finishte uiteindelijk wel voor het peloton op de achtste plaats. Imke Vormeer won de pelotonsprint en behield de oranje leiderstrui.

Voorin probeerden Engbers en Merkens weg te komen maar slaagden daar niet in. In de sprint dit volgde was Groenewoud het sterkst. Met duidelijk verschil liet zij Kamminga en Bosma achter haar. Groenewoud verstevigde met haar tweede overwinning in de KPN Marathon Cup haar leiding in het jongerenklassement.

Bekijk ook:

Uitslag