Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zaterdag eerste NK marathonschaatsen voor G-schaatsers

Zaterdag eerste NK marathonschaatsen voor G-schaatsers

geplaatst donderdag 6 februari 2020 om 11:43:24 op Schaatspeloton.nl

Na afloop van het NK marathonschaatsen voor jeugd en voor de Sjoerd Huisman Bokaal, de twaalfde etappe in de KPN Marathon Cup, zal zaterdag in Hoorn voor het eerst een titelstrijd voor schaatsers met een verstandelijke beperking worden verreden. "Wat begon als idee is nu werkelijkheid geworden." Livestream-commentator en ambassadeur van Fonds Gehandicapten Sport Henk Jan Kerkhoff is blij. "Ik weet hoe belangrijk het is om alle sporters gelijke kansen te geven en dat is in veel gevallen nog niet het geval. Daarom is het geweldig dat de KNSB dit initiatief en de verantwoordelijkheid heeft genomen."

Het is voor het eerst in de historie van de KNSB dat zij een Nederlands Kampioenschap voor schaatsers met een verstandelijke beperking organiseren. Tijdens dit NK voor G-schaatsers zal door mannen en vrouwen in een gezamenlijke wedstrijd gestreden worden over een afstand van 20 ronden. Na afloop zal voor zowel mannen als vrouwen een kampioen gehuldigd worden. Op het moment van schrijven hebben 7 vrouwen en 9 mannen zich ingeschreven voor de primeur. De inschrijving sluit morgenavond laat. Inschrijving gaat via Inschrijven.schaatsen.nl.

Kelly Schouten co-commentator op livestream, "Zij kent deze geweldige groep sporters"
De KNSB zal zaterdag het G-NK net als het Jeugd-NK live uitzenden via internet. Kerkhoff zal daar bij zijn met als co-commentator Kelly Schouten. "Zij kent deze geweldige groep sporters ook goed en was als coach mee naar de Wereldspelen." Uit Kerkhoff blij. "Het is ook uniek dat een dergelijk evenement live wordt uitgezonden. Dat doet de KNSB goed."