Schaatspeloton.nl - Nieuws - Berend Bervoets en Moniek van Linden winnen Haagse 6-Banenwedstrijd

Berend Bervoets en Moniek van Linden winnen Haagse 6-Banenwedstrijd

geplaatst zondag 2 februari 2020 om 22:12:30 op Schaatspeloton.nl

Berend Bervoets eerder dit jaar tijdens de doorstroommarathon in Thialf.

Berend Bervoets eerder dit jaar tijdens de doorstroommarathon in Thialf. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

De zevende wedstrijd in het 6-Banentoernooi is zaterdagavond gewonnen door Berend Bervoets (C-rijders), Moniek van Linden (Dames, BlueDune) en Arjan Bakker (Masters). Bervoets won na 70 ronden de sprint van een klein peloton. Leon Wenteler en Joost Schipper werden twee en drie. Max van Boxel blijft klassementsleider. Van Linden die het damesklassement al aanvoerde bleef met ploeggenote Femke Mossinkoff (BlueDune) als enige twee over van een kopgroep en won haar eerste wedstrijd dit seizoen. Suzanne Klous (Port of Amsterdam / SKITS) won de pelotonsprint om de derde plaats.

Bij de Masters slaagden slechts zeven rijders er in de wedstrijd over 70 ronden te volbrengen. Met überhaupt maar slechts 21 rijders aan het vertrek won Arjan Bakker de sprint van een groepje van drie die ging sprinten om de winst. Arnold Gaasenbeek (Mastermind) werd tweede, Floris Geldof derde. Klassementsleider Robert Gaasenbeek (Mastermind) werd op de zesde plaats voorlaatste maar blijft de tussenstand aanvoeren 5 punten voor broer Arnold.