Schaatspeloton.nl - Nieuws - Speciaal Alternatieve Elfstedenkruisje voor motard Dirk de Velde Harsenhorst na laatste ronden Weissensee

Speciaal Alternatieve Elfstedenkruisje voor motard Dirk de Velde Harsenhorst na laatste ronden Weissensee

geplaatst woensdag 29 januari 2020 om 10:07:20 op Schaatspeloton.nl

Dirk de Velde Harsenhorst, nu met een redacteur van Weissensee.nl achterop, bezig met zijn laatste ronden op de Weissensee.

Dirk de Velde Harsenhorst, nu met een redacteur van Weissensee.nl achterop, bezig met zijn laatste ronden op de Weissensee. (bron: Schaatspeloton.nl)

De organisatie op de Weissensee heeft motard Dirk de Velde Harsenhorst na zijn laatste ronden op de Weissensee geëerd met een speciaal Alternatieve Elfstedenkruisje. De 68-jarige De Velde Harsenhorst reed tientallen jaren de cameramannen van de NOS rond tijdens de wedstrijden op de Weissensee. Eerste op een driespan, later op de quad. "Ooit kwam ik hier voor het eerste toen op de Plansee het ONK niet gereden kon worden. Toen zei Aart Koopmans kom het maar hier rijden." Aldus de motard. "Sindsdien heb ik hier alleen 2000 gemist."

Dirk de Velde Harsenhorst eerste evenement op de Weissensee was daarmee in 1998 toen Jan Maarten Heideman en Gretha Smit daar het Open NK wonnen. Der Velde Harsenhorst reed vandaag tijdens de Alternatieve Elfstedentocht zijn laatste ronden op het bergmeer met een redacteur van Weissensee.nl achterop. Na afloop ontving hij van de organisatie een speciaal Alternatieve Elfstedenkruisje voor al zijn jaren verslag doen vanaf de Weissensee.