Schaatspeloton.nl - Nieuws - Alain Gloor en Peter Nauta langer bij ECN Azzuri Raps

Alain Gloor en Peter Nauta langer bij ECN Azzuri Raps

geplaatst maandag 16 januari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

De Zwitser Alain Gloor (links) en Bolswarder Peter Nauta (rechts) hebben hun contract met het ECN Azzuri Raps Team verlengd.

De Zwitser Alain Gloor (links) en Bolswarder Peter Nauta (rechts) hebben hun contract met het ECN Azzuri Raps Team verlengd. (bron: Schaatsteam.nl)

De 30-voudige Zwitserse Skeelerkampioen en schaatsrevelatie in het marathon peloton, Alain Gloor heeft zijn contract met de Stichting Schaatsteam.nl (ECN Azzuri Raps Team) met een jaar verlengt. Dit Team dat volgend seizoen naast de B divisie ook in de A divisie uitkomt heeft naast Gloor ook het contract met de Bolswarder Peter Nauta opengebroken. Gloor en Nauta staan momenteel op de eerste en de derde plaats in het klassement om de Essent Cup en hebben ook beide al een wedstrijd gewonnen.

Tussen de buitenlandse trips van Zweden en Oostenrijk door hebben de sponsoren besloten om de budgetten te vergroten en de Stichting de mogelijkheden te bieden om meer talentvolle marathonschaatsers de gelegenheid te geven hun sport optimaal te beoefenen. Alain Gloor wil, met de ervaring van afgelopen winter en ondanks zijn full-prof skeelercarrière, komend seizoen optimaal aan de start van de Nederlandse marathoncompetitie verschijnen. Niet alleen wil hij slagen als marathonschaatser maar hij heeft zijn zinnen voor de langere termijn ook gezet op een deelname aan de Olympische Spelen in 2010. Als Zwitser heeft hij daarvoor zeer zeker de nodige perspectieven en mogelijkheden. De Nederlandse Skeelerkampioen Peter Nauta wil komende winter graag de stap naar het A peloton maken. Hij is tweedejaars B rijder, rijdt al drie seizoenen in deze Friese ploeg en heeft het daar erg naar zijn zin. Nauta is dan ook blij dat hij de overstap naar de grote mannen in dezelfde vertrouwde omgeving kan maken.

De Stichting Schaatsteam.nl heeft een lange termijn visie en met sponsor ECN heeft men ook de zekerheid om nog heel wat jaren door te kunnen gaan, wat niet automatisch betekend dat ECN ook als hoofdsponsor op de schaatspakken zal blijven staan. In de zomermaanden heeft de Stichting ook in de Skeelersport twee teams rijden, en is men in onderhandeling met meerdere schaatsers omdat er volgend jaar naast een team in de A divisie ook een team in de B divisie zal blijven rijden.