Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jumbo-Visma komt samen met Unox met volwaardig marathonschaatsteam

Jumbo-Visma komt samen met Unox met volwaardig marathonschaatsteam

geplaatst zondag 26 januari 2020 om 10:27:06 op Schaatspeloton.nl

Chris Huizinga kwam dit seizoen in de kleuren van Jumbo-Visma in actie in enkele schaatsmarathons. Of hij volgend jaar ook voor de nieuwe marathonploeg schaatst is nog niet bekend.

Chris Huizinga kwam dit seizoen in de kleuren van Jumbo-Visma in actie in enkele schaatsmarathons. Of hij volgend jaar ook voor de nieuwe marathonploeg schaatst is nog niet bekend. (bron: Schaatspeloton.nl)

Team Jumbo-Visma en Unox zullen samen een nieuw marathonschaatsteam opzetten. Het team gaat onder de vlag van Team Jumbo-Visma het ijs op, met Unox als primaire partner en zal deelnemen aan alle marathonwedstrijden op natuur- en kunstijs. Unox, ook hoofdsponsor van Stichting Natuurijs Klassiekers en in het verleden ook hoofdsponsor van de Marathon Cup onder de naam Unox Cup, verbindt zich hiermee zoals het persbericht stelt "steviger aan de oer-Hollandse sport die net als het merk zelf diep is verankerd in de Nederlandse cultuur." Over de samenstelling van het team meldt het persbericht op dit moment nog niets.

Het schaatsteam staat onder sportieve leiding van coach Jac Orie van Team Jumbo-Visma. De groep komt uit in de topdivisie van het marathonschaatsen. Daarmee is het team een aanvulling op het Jumbo-Visma langebaanteam. Dit langebaanteam was de afgelopen jaren ook al ingeschreven in de topdivisie om hun schaatsers incidenteel aan de marathons te laten deelnemen, maar nu zal de ploeg als een volwaardige marathonformatie gaan acteren. En dus ook een volledig marathonschaatsseizoen draaien met deelname aan het NK Marathon, Marathon Cup-wedstrijden op Nederlandse kunstijsbanen, Grand Prix-wedstrijden op buitenlands natuurijs en aan wedstrijden op Nederlands natuurijs indien het hard genoeg vriest.

"Het eerste jaar zal voor ons als nieuwkomer een leerjaar worden, waarin we ons in de verschillende wedstrijden willen tonen en hopelijk een aantal keren meedoen voor de podiumplekken. De komende jaren willen we als team verder groeien, zodat we gaan behoren tot een van de beste marathonteams van Nederland", aldus Jac Orie, coach van Team Jumbo-Visma.

"Schaatsen is praktisch Nederlands erfgoed en brengt elk jaar veel mensen bij elkaar. Als Unox willen we graag de magen en harten van alle Nederlanders verwarmen en wij zien hier een belangrijke rol voor deze oer-Hollandse sport. Bijvoorbeeld het samenbrengen van een buurt op de bevroren sloot of, hopelijk ooit weer eens, samen met een warme kom erwtensoep genieten van de Elfstedentocht. Wij zijn nu al fan", aldus Debora van der Zee, Vice-President Foods Benelux bij Unilever het concern achter Unox.

Verbindende workshops en mutsenactie
"Unox en Team Jumbo-Visma gaan zich dit jaar inzetten om de Nederlandse schaatscultuur levend te houden." Zo meldt de ploeg in het persbericht. "De groep Nederlanders die is opgegroeid met de strenge winters van vroeger waarin iedereen de ijzers onderbond wordt helaas steeds kleiner. Unox wil zich actief inzetten voor het behoud van de mooie schaatscultuur en heeft de missie dat elk kind voor zijn twaalfde levensjaar de schaatsbeweging beheerst."

Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma: "Schaatsen is een van de dingen waar Nederlanders enorm in uitblinken. Daar mogen we met z'n allen best trots op zijn. Samen met Unox gaan onze talenten zich de komende periode inzetten om ook de jonge generaties, met elkaar, te laten genieten van deze prachtige sport."

Om de samenwerking te vieren ontvangen klanten die vanaf 29 januari in een van Jumbo-vestigingen twee Unox rookworsten of 3 zakken soep kopen de iconische Unox muts.