Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kris Schildermans Belgisch Marathonschaats Kampioen

Kris Schildermans Belgisch Marathonschaats Kampioen

geplaatst zondag 15 januari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

In Eindhoven heeft Kris Schildermans (vd Hoogen Tegels & Sanitair) zaterdagavond het Belgisch Kampioenschap Marathonschaatsen gewonnen. Traditioneel werd in de lichtstad deze titelstrijd gehouden tijdens de Kampioenschappen voor het KNSB Gewest Noord-Brabant / Limburg waar Jochem Uithoven (Heren) en Karen Teuling (Dames, PANalytical) de Gewestelijke Titels behaalden.

Heren België
Nadat in Nederland zijn ploeggenoot Herjan van den Heuvel al kampioen was geworden in de B Divisie, was zaterdag de beurt aan Kris Schildermans. De in de Nederlandse B Divisie uitkomende rijder van de vd Hoogen formatie, begon in Eindhoven als topfavoriet aan de Belgische titelstrijd. Die rol maakte hij waar en na 90 ronden kwam Schildermans als eerste over de eindstreep, voor Renaat Demeter en Kenneth Steenberge die genoegen moesten nemen met zilver en brons.
Om even de schakeling naar de langebaanschaatsen te maken, Kris Schildermans heeft dit seizoen al een keer zijn opwachting mogen maken in de ISU World Cup. In Turijn liet hij op de 5000 meter met een tijd van 7:00.67 al EK-gangers als Hänggi, Sunberg en Falk achter zich. Zondag stelde ‘landgenoot' Bart Veldkamp op dat EK twee startplekken voor België veilig. Misschien zien we volgend jaar wel voor het eerst een echte Belg op het EK, en misschien wel naast Pascal Briand en Robert Brandt opnieuw een deelnemer uit het marathonpeloton.

Heren Noord-Brabant/Limburg
Weer terug naar het marathonschaatsen op het regionale niveau. Het Gewestelijke Kampioenschap bij de Heren senioren van Noord-Brabant/Limburg werd uiteindelijk uitgevochten tussen Jochem Uithoven en Pieter Jan van Eck. Dat tweetal had een ronde voorsprong genomen op het ‘peloton' wat aan de streep alleen nog maar uit Dinant Nieuwkoop bestond die dan ook het brons pakte. Opgemerkt moet worden dat de Gewestelijke Heren gelijktijdig reden met de Belgen. Na de finale was het uiteindelijk Jochem Uithoven die op de hoogste trede van het podium plaats mocht nemen. Pieter Jan van Eck moest genoegen nemen met het zilver.

Dames Noord-Brabant/Limburg
Bij de Dames was het Karen Teuling die de Gewestelijke Titel behaalde. Zij versloeg de regionale rijdsters na 30 ronden. Monique Staps behaalde zilver, Ans Overdevest brons.