Schaatspeloton.nl - Nieuws - GP Henri Ruitenberg eveneens prooi voor Lars Hoogenboom

GP Henri Ruitenberg eveneens prooi voor Lars Hoogenboom

geplaatst zaterdag 14 januari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Lars Hoogenboom (Adformatie) heeft in Borlänge de Zweedse dubbel behaald. Na vrijdag al de wedstrijd over 80 km te hebben gewonnen, kwam Hoogenboom nu na 100 km met voorsprong op zijn medevluchters Tristan Loy (Jorritsma Bouw) en Peter Baars (Proteq) over de streep. Bij de Dames was het Daniëlle Bekkering (DSB) die de marathon over 70 km won.

De World Grand Prix Henri Ruitenberg was een afvalrace. Uiteindelijk zouden slechts 50 rijders de wedstrijd voltooien. Op 35 km van de meet ontsnapte een kopgroep van zes man. Peter Baars (Proteq), Jens Zwitser (Frisia Financieringen), Lars Hoogenboom (Adformatie), Arjan Mombarg (Nefit HR Ketels), Tristan Loy (Jorritsma Bouw) en Arjen Becker (Bouwglas Gesman-Kocomon Vastgoed) namen een ruime voorsprong op het peloton. Het zestal slonk tot het trio Baars, Hoogenboom en Loy die om de overwinning mochten gaan strijden. Met de streep in zicht liet Lars Hoogenboom zijn medevluchters achter zich en reed solo naar zijn tweede overwinning van de week. Tristan Loy kwam op 5 seconden als tweede binnen, met kort daarachter Peter Baars.
Midden in het peloton finishte de Zwitser Alain Gloor (ECN Azzuri Raps) als beste B-rijder. Ook de Zweedse thuisrijder Johan Olsson (Team Rollerblade) voltooide de wedstrijd op de 50e en laatste plaats. Hij finishte in een groep met enkele A- en B-rijders op één ronde, van 5 km, achterstand.

Bij de Dames won Daniëlle Bekkering (DSB) de wedstrijd. Zij verwees na 70 kilometer ploeggenote Kitty Meeth (DSB) naar de tweede plaats, Hilde van Slochteren (Enkhuizer Almanak) eindigde op de derde plek.

Zondag zal het peloton meteen terug reizen naar Nederland waar in het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 januari in Amsterdam en Alkmaar de Essent Cup zal worden hervat. De week daarna zal het schaatspeloton afreizen naar de Weissensee waar op het Karinthische meer de traditionele ijsweek zal worden verreden.