Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rémon Vos geeft rood-wit-blauw glans met beloftenwinst

Rémon Vos geeft rood-wit-blauw glans met beloftenwinst

geplaatst zaterdag 11 januari 2020 om 19:06:45 op Schaatspeloton.nl

Rémon Vos wint in het rood-wit-blauw.

Rémon Vos wint in het rood-wit-blauw. (bron: Schaatspeloton.nl)

De KPN Marathon Cup voor beloftenheren in Groningen is gewonnen door Rémon Vos (Bouwpartners). De kersverse Nederlands Kampioen bij de neo-senioren, die vorige week nog als doorstroomrijder in de topdivisie uitkwam, won de sprint van een kopgroep van twaalf. In zijn eerste wedstrijd in zijn rood-wit-blauwe kampioenpak liet Vos Ruben Marinus (Sprog) en Arjen van Damme (Phoenix) achter zich. Klassementsleider Ruud Slagter (Bauerfeind) was niet mee met de ontsnapping maar behield wel het oranje.

In Groningen waren het twee grote groepen die rond gingen en de uiteindelijke finalegroep leverde. Een eerste zevental later aangevuld met een tweede vijftal kozen de aanval. Na afsprinten van het peloton, waar Ruud Slagter de sprint om de dertiende plek won, koos in de finale Thijs Willem van der Vegt (GroeNoord / Kuil Banden) de aanval. Van der Vegt koerst lang solo voor de kopgroep maar werd uiteindelijk teruggepakt. Voor zijn late aanval, en zijn aanvallende werk eerder in de koers, ontving hij na afloop de Jan Uitham Prijs voor de strijdlust uit handen van Jan UithamÂ’s achterkleinzoon Bjorn.

De dagprijs ging in Kardinge naar Rémon Vos die na het terugpakken van Van der Vegt de snelste was in de eindsprint. Hiermee toonde hij zijn nieuwe rood-wit-blauwe kampioenspak optimaal. Ruben Marinus en Arjen van Damme werden achter Vos tweede en derde.

Bekijk ook:

Uitslag