Schaatspeloton.nl - Nieuws - Femke Mossinkoff rapste late aanvalsters en pakt beloftenwinst in Groningen

Femke Mossinkoff rapste late aanvalsters en pakt beloftenwinst in Groningen

geplaatst zaterdag 11 januari 2020 om 18:15:39 op Schaatspeloton.nl

Femke Mossinkoff klopt haar medevluchtsters Suzanne Klous (re.) en Claudia Oranje (li.) en het peloton. Oranjetruidraagster Arianna Pruisscher komt te laat en wordt vijfde.

Femke Mossinkoff klopt haar medevluchtsters Suzanne Klous (re.) en Claudia Oranje (li.) en het peloton. Oranjetruidraagster Arianna Pruisscher komt te laat en wordt vijfde. (bron: Schaatspeloton.nl)

De voorlaatste KPN Marathon Cupwedstrijd voor beloftendames is gewonnen door Femke Mossinkoff (BlueDune). De Akerslootse won de sprint van een kleine kopgroep die in de slotfase van een levendige koers uit het peloton ontsnapte. Suzanne Klous (Port of Amsterdam / SKITS) en Claudia Oranje (Fortune Coffee) eindigden als tweede en derde. Klassementsleidster Arianna Pruisscher (het Leontienhuis) miste de slag maar behoudt een riante voorsprong naar de competitiefinale volgende week in Amsterdam.

De beloftendames brachten in Groningen een aantrekkelijke koers op het ijs. Of het nu de Jan Uitham Prijs was die de vrouwen tot aanvallen aanspoorden of een algemene aanvalsdrang bij de vrouwen, voor het publiek kwam er een mooie wedstrijd. Judith Krabbenborg (Port of Amsterdam / SKITS) ontving uiteindelijk de prijs voor meest aanvallendste rijdster nadat zij eerst solo in de aanval was gegaan en even later halverwege de koers in een vijfvrouwskopgroep met Marleen Popken (Schaatsshopdrenthe), Moniek van Linden (BlueDune), Daniƫlle van Zanten (Rekenservice / VGR) en Deborah Veerman (Beyond) die een gaatje kreeg.

Na aanvallen van Roos Tabak (BlueDune) en Britt Qualm (Fortune Coffee) viel net voor de finale de koers even stil totdat de definitieve ontsnapping in de diepe finale ontstond nadat het Krabbenborg was die aanging. Zij kreeg Claudia Oranje, Suzanne Klous, Annemarie van der Wal (CENNED) en ploeggenote Femke Mossinkoff met haar mee. Het vijftal bleef uit de greep van het peloton waar vanuit oranjetruidraagste Arianna Pruisscher met een lange sprint nog wel in de buurt kwam maar genoegen moest nemen met de vijfde plaats. Mossinkoff won de sprint van de aanvalsters en pakte zo haar tweede overwinning van het seizoen. Klous was goed voor de tweede plaats, Oranje mocht als derde naar het podium. Krabbenborg eindigde op de ondankbare vierde plaats maar kreeg uit handen van Greetje Uitham de Jan Uitham Prijs voor haar aanvalslust.

Bekijk ook:

Uitslag