Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rode kaart Bart Hoolwerf geseponeerd na ontlastende verklaring Robert Post

Rode kaart Bart Hoolwerf geseponeerd na ontlastende verklaring Robert Post

geplaatst maandag 6 januari 2020 om 22:44:57 op Schaatspeloton.nl

Bart Hoolwerf heeft reden tot lachen, zijn rode kaart van afgelopen zaterdag wordt geseponeerd en hij ontvangt alsnog de klassementspunten.

Bart Hoolwerf heeft reden tot lachen, zijn rode kaart van afgelopen zaterdag wordt geseponeerd en hij ontvangt alsnog de klassementspunten. (bron: Schaatspeloton.nl)

De scheidsrechterscommissie (SRC) van de KNSB heeft de rode kaart die wedstrijdjury zaterdag toekende aan Bart Hoolwerf geseponeerd. De SRC doet dit na een ontlastende verklaring van Robert Post. "Op basis van het beeld zag het er behoorlijk rood uit. Het leek er op dat Bart Hoolwerf hier Robert Post een elleboogstoot gaf." Zo verklaart voorzitter Sietze Douma van de SRC het jurybesluit. "Maar wij hebben contact gehad met Okay-ploegleider Peter de Vries en Robert Post en Robert Post zegt wel dat het wat lomp ging maar dat er geen sprake is van een elleboogstoot."

"Dit schijnt natuurlijk een heel ander licht op de beelden." Aldus Douma. "De beelden waarop de jury het besluit nam waren van voren genomen. Graag hadden we ook beeld van opzij gehad dan hadden we dit beter kunnen constateren. Maar die beelden hebben we niet."

Door het seponeren van de rode kaart zal de uitslag van zaterdag worden herzien. Bart Hoolwerf zal hierdoor de 10 punten horend bij de elfde plaats ontvangen bovenop de 5 bonuspunten van een ronde voorsprong. Hiermee bouwt klassementsleider Hoolwerf zijn leiding in het klassement uit tot 49,2 punten.

Hieronder de beelden van het incident (oorspronkelijke bron: Schaatsen.nl):


De rode kaarten die zaterdag zijn toegekend aan het Bouwselect tweetal Ronald Haasjes en Ronald Kruijer blijven staan. Zij werden bestraft voor ploegensteun met contact, het opduwen van een rijder.