Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiomarathon: Overzicht Week 1 van 2006

Regiomarathon: Overzicht Week 1 van 2006

geplaatst maandag 9 januari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl volgt het hele winterseizoen de regionale marathons. Elke week zullen wij de resultaten van de verschillende ijsbanen in Nederland op een rijtje zetten. Deze eerste week van het nieuwe jaar negen regiowedstrijden op het programma, waaronder de zevende wedstrijd in het 5-Banentoernooi. Daarnaast behaalde op woensdag Elma de Vries (DSB) de Drentse Titel.

Maandag 2 januari 2006 (Haarlem) – Benno Crombeen de sterkste
Al voor de 50 ronden verreden waren kon Benno Crombeen zeker zijn van de overwinning in de C1 wedstrijd. Hij was er namelijk in geslaagd solo het peloton een ronde te dubbelen. Jeroen Scheffer werd tweede, Richard Louman moest genoegen nemen met de derde plek. Michelle Busermolen won de Dameswedstrijd.

Woensdag 4 januari 2006 (Groningen) – Overwinning voor Rutger ter Laak
Net als in Haarlem slaagde ook in Groningen een rijder erin het hele peloton naar de tweede plek te verwijzen. Het was Rutger ter Laak die dat voor elkaar kreeg. Arjan Smit eindigde als tweede en Rudi Groenendal kwam als derde over de eindstreep.

Woensdag 4 januari 2006 (Assen) – Drentse Titel voor Elma de Vries
Andrea Sikkema en Elma de Vries slaagde er samen in 2 ronden voorsprong te pakken op het peloton en één ronde op de regionale rijdsters Erna Kijk In de Vegte en Marloes Verschoor. Nadat Marloes Verschoor het brons behaalde was het Elma de Vries die geheel volgens de verwachtingen de Drentse Titel behaalde. Andrea Sikkema kon naar het podium om het zilver op te halen.
In de reguliere marathon was het Robert Bovenhuis die de C1 wedstrijd won.

7. Arend Veenhof (beste Veteraan)

Woensdag 4 januari 2006 (Amsterdam) – Eric Bisschops verstevigd leiding in 5-Banentoernooi
De zevende wedstrijd in de cyclus van het 5-Banentoernooi werd gekenmerkt door een ontsnapping van vijf rijders. Van de top van het klassement waren alleen de nummer 1, Eric Bisschops, en 2, Camiel van Eis , in de kopgroep aanwezig. Nadat het vijftal het peloton een ronde gedubbeld had kon Eric Bisschops de wedstrijd winnen door Camiel van Eis naar de tweede plek te verwijzen. Egbert van Blaaderen eindigde als derde.
Bij de Dames slaagde er niemand in weg te komen en wist Yvonne Spigt de wedstrijd te winnen. Zij klopte in de sprint Eline Bavius en klassementsleidster Jolanda Spruit. Bij de Veteranen won Arjan Bakker met overmacht de wedstrijd. De rijder uit Gouda, die later in de week de Nederlandse Titel bij de Veteranen zou behalen, dubbelde solo het peloton en verstevigde zo zijn klassementsleiding.