Schaatspeloton.nl - Nieuws - Eindelijk is daar het rood-wit-blauw voor Gary Hekman

Eindelijk is daar het rood-wit-blauw voor Gary Hekman

geplaatst woensdag 1 januari 2020 om 19:23:25 op Schaatspeloton.nl

Gary Hekman weet het, hij wint het NK marathonschaatsen.

Gary Hekman weet het, hij wint het NK marathonschaatsen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen is gewonnen door Gary Hekman (AB Vakwerk). Na 150 ronden op het ijs van IJsbaan Twente was hij in de massasprint sneller dan Sjoerd den Hertog (Okay Fashion & Jeans / Interfarms) en uittredend kampioen Arjan Stroetinga (Royal A-ware). Hekman maakte met de sprintwinst een door zijn ploeg gecontroleerde koers af en mocht bij de huldiging na jaren als kanshebber aan het NK begonnen te zijn en vooraan meegestreden te hebben in NK's eindelijk het rood-wit-blauw aantrekken.

Het is ondertussen alweer bijna zes jaar geleden dat Gary Hekman in tranen naast het podium stond van het NK in Dronten. Na een emotionele titelstrijd waarin de een week eerder overleden vriend Sjoerd Huisman werd herdacht was het zilver voor Hekman. Een jaar later was er voor Hekman brons en sindsdien greep Hekman die vaak als favoriet het kampioenschap inging telkens naast eremetaal. Of hij miste de slag in een door Royal A-ware beheerste koers, of hij kwam zoals vorig jaar in de laatste bocht in kansrijke positie ten val.

Vandaag in Enschede was het juist zijn AB Vakwerk dat de koers domineerde, geen aanval kwam weg of de groene brigade gooide de hengel uit en haalde de vluchters weer binnenboord van het peloton. Nadat Royal A-ware en Okay Fashion & Jeans / Interfarms nog de AB Vakwerkploeg probeerde te verschalken in de sprintvoorbereiding ging Hekman als vijfde man de laatste ronde in. Hij bleef dit keer overeind in de laatste bocht en klopte de andere rappe mannen. Getooid in het rood-wit-blauw werd hij geflankeerd door Sjoerd den Hertog en Arjan Stroetinga die zilver en brons ontvingen.

Eindelijk was de nationale marathonschaatstitel voor Gary Hekman.

Bekijk ook:

Uitslag