Schaatspeloton.nl - Nieuws - Anne Taubers weg naar Tokio loopt niet via Enschede

Anne Taubers weg naar Tokio loopt niet via Enschede

geplaatst dinsdag 31 december 2019 om 19:21:54 op Schaatspeloton.nl

Anne Tauber eerder dit seizoen in actie in Utrecht. Haar weg naar Tokio loopt echter niet via het NK in Enschede.

Anne Tauber eerder dit seizoen in actie in Utrecht. Haar weg naar Tokio loopt echter niet via het NK in Enschede. (bron: Schaatspeloton.nl)

Het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen zal het morgen moeten doen zonder Anne Tauber. De altijd aanvallend rijdende schaatsster van iM FARMING bevindt zich op dit moment in Collalbo waar zij trainingen op het ijs afwisselt met mountainbiketrainingen en is nieuwjaarsdag nog niet terug in Enschede. "Nee helaas, ik ben dan nog in Italië" laat Tauber weten die zich daar voorbereidt voor de natuurijswedstrijden op de Weissensee maar bovenal op de Olympische Spelen van Tokio waar ze als mountainbikester gaat strijden voor olympische roem.

"Eigenlijk gaat mijn schaatsseizoen hierna vergelijkbaar zijn met andere jaren" blikt Anne Tauber vooruit op haat schaatsroute waar Enschede dus niet op ligt. "Nu nog één of twee wedstrijden tot de Weissensee, dan lekker de natuurijswedstrijden op de Weissensee en dan is het schaatsseizoen voor mij afgelopen."

"Daarna ga ik eerste op trainingskamp in Zuid-Afrika en dan wat kleinere wedstrijden in Oostenrijk en Italië." Maar de blik van Tauber ligt verder weg in tijd en afstand. Dinsdag 28 juli staat Tauber, als alles volgens plan verloopt, aan de start van de olympische mountainbikewedstrijd in Tokio. "In principe ben ik gewoon geplaatst, maar ik moet natuurlijk wel een beetje op niveau blijven." Om hier voor te zorgen en natuurlijk om op het moment-suprême er te kunnen staan zal de marathonschaatswereld tijdens het NK Anne Tauber dit jaar dus moeten missen.

Bekijk ook:

Anne Tauber