Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gijs Nieuwkoop en Ilona Grandia luiden kalenderjaar uit met dagzege in Regiocompetitie Zuid

Gijs Nieuwkoop en Ilona Grandia luiden kalenderjaar uit met dagzege in Regiocompetitie Zuid

geplaatst zondag 29 december 2019 om 12:17:40 op Schaatspeloton.nl

Ilona Grandia in actie in de topdivisie.

Ilona Grandia in actie in de topdivisie. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

In Breda hebben Gijs Nieuwkoop (C Divisie), Ilona Grandia (het Leontienhuis, Dames) en Arno van der Veen (Masters) de laatste wedstrijd van het kalenderjaar in de Regiocompetitie Zuid gewonnen. Nieuwkoop was na 50 ronden in de sprint te snel voor Rico van Damme met wie hij om de overwinning sprintte, Henry Satter werd derde. Achter Grandia werden Bibi Arts en Anna-Carien Uithoven-van Abeelen tweede en derde. De afwezige Fransiene van Eck (Rekenservice / VGR) blijft klassementsleidster, Remco Stam leidt bij de C-rijders.

Arno van der Veen finishte in de gezamenlijke wedstrijd als derde en was daarmee de beste master. Cornelis van Breugel en J├╝rgen Beeren werden twee en drie. Koen Lankhaar die al zes van de achter wedstrijden won kwam zaterdagavond in Breda niet in actie maar behoudt de klassementsleiding. Martie de Zeeuw staat al op ruim 50 punten achterstand, Otto Pisters volgt op plaats drie.

Remco Stam leidt bij de C-rijders met een nog riantere marge. Gijs Nieuwkoop, die net als Stam drie wedstrijden won, volgt op bijna 70 punten van de jonge schaatser uit Sprang-Capelle. Bas van der Sluijs volgt kort achter Nieuwkoop als derde. Bij de dames telt een beperkt aantal wedstrijden mee voor het klassement om de beloftendames niet in het gedrang te brengen tussen hun landelijke wedstrijden en de Regiocompetitie Zuid. Fransiene van Eck leidt dit klassement voor Arianna Pruisscher (het Leontienhuis). Pruisscher, leider in de KPN Marathon Cup, won twee van de vier meetellende wedstrijden maar miste er ook twee. Van Eck heeft een voorsprong van 6,9 punten op Pruisscher, Kimberly Grandia (het Leontienhuis) volgt daar weer 2 punten achter.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag C-rijders
Uitslag Dames