Schaatspeloton.nl - Nieuws - Open inschrijving voor masters bij NK marathonschaatsen

Open inschrijving voor masters bij NK marathonschaatsen

geplaatst vrijdag 27 december 2019 om 20:12:11 op Schaatspeloton.nl

Bij de masters geldt dit jaar een open inschrijving om deel te nemen aan de titelstrijd waar Kurt van de Nes (li.) zijn titel gaat proberen te verdedigen.

Bij de masters geldt dit jaar een open inschrijving om deel te nemen aan de titelstrijd waar Kurt van de Nes (li.) zijn titel gaat proberen te verdedigen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Een opvallende nieuwigheid bij de NK marathonschaatsen van masters dit jaar. De inschrijving voor de titelstrijd op nieuwjaarsdag is opengesteld voor alle schaatsers van 40 jaar en ouder. Dit omdat via de regionale competities niet het maximale aantal deelnemers zich gekwalificeerd hebben en er door de KNSB ook rekening mee wordt gehouden dat niet alle geplaatste rijders besluiten te starten. Dit laatste was namelijk ook voorgaande jaren het geval. Op het moment van schrijven hebben al 17 masters gebruikgemaakt van de open inschrijving. Daarnaast hebben 35 geplaatste rijders hun deelname bevestigd.

Vorig seizoen ging de nationale titel bij de masters naar Kurt van de Nes. Van de Nes heeft zijn deelname net als zilverenmedaillewinnaar Gem Wender al bevestigd. Vorig jaar's bronzenmedaillewinnaar Robert Wierts had zich niet geplaatst via het 6-Banentoernooi waarin hij deelneemt en maakt gebruik van de open inschrijving om nieuwjaarsdag opnieuw mee te kunnen gaan strijden om het eremetaal.

Deze vrije inschrijvingen op inschrijven.schaatsen.nl blijven onder voorbehoud van het aantal deelnemende geselecteerden. Na sluiting van deze inschrijving wordt de definitieve deelnemerslijst bepaald. Die zal de bond daarna publiceren.