Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart Hoolwerf wint eigen Hoolwerf Heiwerken Marathon

Bart Hoolwerf wint eigen Hoolwerf Heiwerken Marathon

geplaatst zaterdag 14 december 2019 om 21:58:58 op Schaatspeloton.nl

Bart Hoolwerf klopt Sjoerd den Hertog op de streep. Ronald Kruijer weet achter de winnaar dat hij voor het eerst naar het podium mag.

Bart Hoolwerf klopt Sjoerd den Hertog op de streep. Ronald Kruijer weet achter de winnaar dat hij voor het eerst naar het podium mag. (bron: Schaatspeloton.nl)

De zevende wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Bart Hoolwerf (AB Vakwerk). De wedstrijd in Utrecht werd gesponsord door Hoolwerf Heiwerken en kende met de klassementsleider een winnaar uit eigen familie. In een door AB Vakwerk gedomineerde wedstrijd won Bart Hoolwerf de massasprint voor Sjoerd den Hertog (Okay Fashion & Jeans/Interfarms) en Ronald Kruijer (Bouwselect) die als derde voor het eerst in zijn carrière naar een podium op het hoogste niveau mocht.

Hoolwerf Heiwerken had als titelsponsor een volle prijzenpot beschikbaar gesteld bij tussensprints en voor de leidersprijs. Waar een aantal jaar geleden de telgen uit het Hoolwerf-geslacht nog weleens zelf met de enveloppen naar huis ging mengden zij zich vandaag niet in het tussensprintgeweld. Met drie Hoolwerf-mannen in de AB Vakwerkploeg waren zij echter volop in beeld te zien. De ploeg hield alles dicht. Willem Hoolwerf jr. speelde hierbij een rol en haalde de finish niet, Evert Hoolwerf hielp later de sprint aan te trekken.

Dit was nadat ook Remco Schouten (AB Direct) opnieuw lang de achtervolging had geleid. Iets wat hem twee eerdere wedstrijden als lid uit de opleidingsploeg een rode kaart had opgeleverd. Die kaart kwam er vanavond in Utrecht niet. Maar de KNSB heeft aangegeven voortaan ook na afloop nog op basis van videobeelden sancties te kunnen gaan opleggen. Op die wijze kreeg Schouten ook na de wedstrijd vorige week in Alkmaar een rode kaart. AB Vakwerk bestrijdt deze kaarten echter omdat zij vinden dat Schouten als ploeggenoot van Luc ter Haar (AB Direct) dit achtervolgende en sprint inleidende werk mag uitvoeren. Ter Haar finishte vandaag in Utrecht als negende.

In de finale probeerde Okay Fashion & Jeans / Interfarms de sprinttrein van AB Vakwerk te ontregelen. Zij namen inderdaad in eerste instantie de leiding over van de groene trein, maar dit ontspoorde de rappe Bart Hoolwerf niet. Direct vanachter de laatste Okay-locomotief Crispijn Ariëns ging Hoolwerf de sprint aan en toonde zich de snelste. Sjoerd den Hertog moest genoegen nemen met de tweede plaats. Op de derde plaats was het feest voor Ronald Kruijer. Pas voor het eerst in zijn carriere schaatste de rijder uit Donkerbroek naar een podiumplaats.

Bekijk ook:

Uitslag