Schaatspeloton.nl - Nieuws - Manon Kamminga snelste sprintster in Utrecht, oranje terug bij Kelly Schouten

Manon Kamminga snelste sprintster in Utrecht, oranje terug bij Kelly Schouten

geplaatst zaterdag 14 december 2019 om 20:29:36 op Schaatspeloton.nl

De zevende wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Manon Kamminga (A6.nl groot in auto's). Kamminga won de massasprint die na 80 actieve ronden de winnares bepaalde in de Hoolwerf Heiwerken Marathon. Achter Kamminga die naar haar vierde overwinning snelde werd ploeggenote Imke Vormeer (A6.nl groot in auto's) tweede en Kelly Schouten (ZiuZ) derde. Schouten nam met haar derde plaats de oranje leiderstrui over van de afwezige klassementsleidster Francesca Lollobrigida (Lasaulec) die in Japan actief is in de wereldbeker.

De vrouwen hadden er in Utrecht zin en vielen volop aan. Achter de aanvallers leek echter geen rijdster in het peloton zin te hebben haar benen stil te houden als een kansrijke kopgroep ontstond. Een van deze groepen Imke Vormeer, Aggie Walsma (PTH/ BDM), Emma Engbers (Mastermind), Merel Bosma (Turner) en Jessica Merkens (Speelman / Haak) kreeg vlak na half koers een honderd meter maar dit keer zat Anne Tauber (IM FARMING) er een keer niet bij en werd het gat weer gedicht. Zo ging het op De Vechtsebanen eigenlijk keer op keer in verschillende samenstelling.

Daarmee was een massasprint onontkoombaar en hier toonde Manon Kamminga, bij de afwezigheid van de rappe Marijke Groenewoud (ZiuZ), Irene Schouten (Royal A-ware) en klassementsleidster Francesca Lollobrigida (Lasaulec), zich de snelste. Met duidelijk verschil ging Kamminga als winnares over de streep. Iets wat overigens bij haar niet tot een juich leidde. Ploeggenote Imke Vormeer werd tweede, Kelly Schouten was goed voor de derde plaats. Merel Bosma en Iris van der Stelt (beiden Turner) maakte het sprintaantrekwerk van de Turner-ploeg niet af en bevonden zich op plaats vier en vijf net naast het podium.

In het klassement staat Schouten nu aan de leiding in de strijd om de oranje leiderstrui. Vormeer volgt op 4 punten, Jade van der Molen die Utrecht zevende werd staat nu 10 punten achter Schouten terwijl de vanwege haar wereldbekerverplichting in de Domstad afwezige Francesca Lollobrigida met 11,9 punten achterstand op plaats vier nog altijd op schootsafstand van het oranje staat.

Bekijk ook:

Uitslag