Schaatspeloton.nl - Nieuws - Canadezen winnen Japanse massastart, Nederlandse talenten grijpen overal naast

Canadezen winnen Japanse massastart, Nederlandse talenten grijpen overal naast

geplaatst vrijdag 13 december 2019 om 10:48:59 op Schaatspeloton.nl

Ivanie Blondin werd de winnares bij de vrouwen.

Ivanie Blondin werd de winnares bij de vrouwen.

In het Japanse Nagano hebben de Canadezen Jordan Belchos en Ivanie Blondin de derde wereldbeker massastart gewonnen. Belchos, die vroeger op jongere leeftijd al actief was in de verschillende schaatsmarathons die Noord-Amerika rijk is, won voor het eerst een mini-marathon op de wereldbeker door sprinters Joey Mantia en Bart Swings (Royal A-ware) voor te blijven. Blondin was in de sprint Nana Takagi en Mia Kilburg-Manganello te snel af. De jonge talenten die in Japan Nederland vertegenwoordigden vielen, soms letterlijk, naast de prijzen.

Jordy van Workum (RTC Fryslan / Victron Energy) had vroeg op de dag zich niet weten te plaatsen via zijn voorronde wedstrijd. Met een twaalfde schaarde hij zich niet bij de eerste acht die in de finale aan het vertrek mochten staan. Hamr Visser (Bouwpartners) deed dat in de andere voorronde met de hakken over de sloot. In de finale moest Visser genoegen nemen met een dertiende plaats.

Bij de vrouwen waren Marijke Groenewoud (ZiuZ) en Francesca Lollobrigida (Lasaulec) ongelukkig. In de slotronde tikte de twee, die afgelopen zaterdag in Alkmaar tijdens de marathon ook al met elkaar in aanvaring kwamen, in de strijd om de positie achter de uiteindelijke winnares Ivanie Blondin elkaar schaatsen aan en kwamen beide ten val. Elisa Dul eindigde na de val van Groenewoud op de veertiende plek als beste Nederlandse.

YouTube-beelden van de massastarts:


(Cookies moeten geaccepteerd zijn voordat deze hier getoond mogen worden. Klik hiervoor linksonder op 'Cookies' en vervolgens op 'Dit accepteer ik')