Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hekman stelt eindzege Trachitol Trophy veilig, Kooiman soleert naar winst in finale

Hekman stelt eindzege Trachitol Trophy veilig, Kooiman soleert naar winst in finale

geplaatst zondag 24 november 2019 om 18:27:49 op Schaatspeloton.nl

Gary Hekman heeft in Groningen niet de vierde en laatste etappe van de Trachitol Trophy gewonnen. De schaatser van AB Vakwerk die de eerste drie wedstrijden had gewonnen moest de dagoverwinning laten aan solo-aanvaller Erik Jan Kooiman (Okay Fashion & Jeans / Interfarms). Maar met een tweede plaats stelde Hekman wel de eindoverwinning in de vierdaagse veilig. Kooiman had in Kardinge solo een ronde voorsprong gepakt op het peloton en kon de laatste ronden onbedreigd juichen om de dagzege.

Vooraf was het de vraag of Gary Hekman als eerste man er in zou slagen alle etappes in een meerdaagse te winnen. De eerste drie etappes had Hekman op indrukwekkende wijze op zijn naam geschreven met afwisselend meer en mindere steun van zijn ploeg. In Groningen hield AB Vakwerk het peloton lang bij elkaar, maar toen Erik Jan Kooiman in de tweede helft van de wedstrijd aanging leek AB Vakwerk het wel goed te vinden. Kooiman pakte snel voorsprong en zijn ploeggenoten hielpen de Zuid-Hollander uiteindelijk definitief aan de ronde voorsprong.

Hierna controleerde de Okay-trein het peloton en kreeg niemand meer een kans. Jouke Hoogeveen (Bouwselect) probeerde het nog, maar hij kwam niet uit de greep van de zwart-oranje mannen. In de sprint van het peloton bezegelde Gary Hekman de eindwinst met een tweede plaats. Sjoerd den Hertog (Okay Fashion & Jeans / Interfarms) finishte als derde en mocht als tweede naar het eindpodium, Kevin Hoekstra (Bouwselect) vergezelde als derde Hekman en Den Hertog op het ereschavot.

Het tussensprintklassement ging naar Bart Hoolwerf (AB Vakwerk) die zijn pillenpak geen moment in gevaar zag komen.

Bekijk ook:

Uitslag