Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dubbelslag Kelly Schouten nadat Marijke Groenewoud slag mist

Dubbelslag Kelly Schouten nadat Marijke Groenewoud slag mist

geplaatst zaterdag 23 november 2019 om 20:35:07 op Schaatspeloton.nl

Thuisrijdster Kelly Schouten (ZiuZ) heeft in Hoorn met een overwinning in de derde etappe het leiderspak in de Trachitol Trophy overgenomen van ploeggenote Marijke Groenewoud (ZiuZ). Groenewoud miste gevoelig de slag toen een groep groter dan het peloton rond ging en scoorde geen punten. Merel Bosma (Turner) werd tweede, Jade van der Molen (Palet Vastgoedonderhoud) pakte de derde plaats. Manon Kamminga (A6.nl groot in auto’s) nam het pillenpak over van ploeggenote Beau Wagemaker als leidster in het tussensprintklassement.

In de tweede helft van de wedstrijd ontstond er een grote kopgroep die snel een voorsprong nam op de tweede groep. Klassementsleidster Marijke Groenewoud en nummer twee Imke Vormeer (A6.nl groot in auto’s) vonden zich terug in de tweede groep, net als Vormeer’s ploeggenoot Manon Kamminga (A6.nl groot in auto’s) die eerder in de wedstrijd in de tussensprints het leiderspak had gepakt. Voor Groenewoud die een riante voorsprong kende in het peloton werd het penibel toen duidelijk werd dat de eerste groep groter was dan de tweede groep. Daardoor zou zij uit koers gaan als de eerste groep de tweede groep op een ronde zou zetten. Groenewoud sprong laat, eigenlijk te laat, samen met Vormeer en Kamminga om nog te pogen naar de eerste groep te komen. Dit lukte uiteindelijk niet meer.

Voorin de wedstrijd probeerde verschillende aanvallers nog weg te komen. Janneke Ensing (Speelman / Haak) pakte de grootste voorsprong maar zij werd uiteindelijk terug gepakt na een lange achtervolging door Palet en in de sprint toonde Kelly Schouten zich het snelst. Merel Bosma kwam vlak achter Ensing als tweede over de streep, Jade van der Molen was goed voor de derde plaats. Met haar overwinning nam Schouten het leiderspak over Groenewoud die nu op 1,9 punt van haar ploeggenote tweede staat. Bosma begint op twee punten daar weer achter als derde aan de finale morgen in Groningen.

Bekijk ook:

Uitslag