Schaatspeloton.nl - Nieuws - Pruisscher met val naar eindwinst Trachitol Trophy, Van der Wal wint finale

Pruisscher met val naar eindwinst Trachitol Trophy, Van der Wal wint finale

geplaatst zaterdag 23 november 2019 om 18:20:29 op Schaatspeloton.nl

Annemarie van der Wal (CENNED) heeft in Hoorn de finalewedstrijd van de Trachitol Trophy tweedaagse voor beloftendames gewonnen. Van der Wal won de sprint van een kopgroep van vier voor Femke Mossinkoff (BlueDune) en Suzanne Klous (Port of Amsterdam / SKITS). Klassementsleider Arianna Pruisscher (het Leontienhuis) kwam in de finale ten val, kon nog knap terugrijden en behaalde met een tiende plaats exact één punt over om de eindwinst veilig te stellen voor Van der Wal en ploeggenote Chantal Oosterkamp (CENNED).

Na een wedstrijd van 50 ronden gisteren stond voor de beloftendames in Hoorn vanmiddag een wedstrijd over 70 ronden op het programma. Het werd er een waarin het geen moment stil viel totdat de wedstrijd vijftien ronden voor het eind onnodig geneutraliseerd werd. Voordat dit gebeurde regende het aanvallen en was het peloton op een lint bezig aan een zware wedstrijd. Hierin won Rosalie Huisman (Fortune Coffee) twee keer de tussensprint en stelde zo de eindoverwinning in het tussenklassement veilig. Vijftien ronden voor het eind bleef bij een van de vele valpartijen van de avond een rijdster net iets langer liggen, zij stond op nog voor het peloton in de volgende bocht was maar toch besloot de jury de wedstrijd te neutraliseren. Jammerlijk haalde dit de tempo uit de wedstrijd waarin vele rijders moeite hadden de tempo voor een tweede dag te volgen.

Na de herstart was het peloton weer bijeen en in het gedrang dat volgde kwam klassementsleidster Arianna Pruisscher ten val. Zij stond snel op en voorin het peloton werd het tempo niet opgevoerd waardoor de winnares van gisteren in Utrecht snel weer kon aansluiten bij het peloton. Nadat zij was aangesloten gingen een aantal rijders opnieuw aan en ontstond een definitieve kopgroep. Judith Krabbenborg (Port of Amsterdam / SKITS), Suzanne Klous, Femke Mossinkoff en Annemarie van der Wal sloegen een gat en bleven weg tot aan de meet. Van der Wal won vervolgens de sprint van de groep voor Mossinkoff en Klous. Arianna Pruisscher finishte in het peloton als tiende en bleef Van der Wal exact één punt voor. Chantal Oosterkamp finishte achter Krabbenborg als vijfde en eindigde in het klassement op 1,1 punt van winnares Pruisscher.

Bekijk ook:

Uitslag