Schaatspeloton.nl - Nieuws - Tweede gele kaart betekent niet dat klassementsleider Ruud Slagter vanavond niet kan starten

Tweede gele kaart betekent niet dat klassementsleider Ruud Slagter vanavond niet kan starten

geplaatst vrijdag 22 november 2019 om 15:16:11 op Schaatspeloton.nl

Ruud Slagter won gisteravond in Enschede, maar ontving ook zijn tweede gele kaart. Dit betekent echter niet dat hij vanavond niet in Utrecht van start kan gaan.

Ruud Slagter won gisteravond in Enschede, maar ontving ook zijn tweede gele kaart. Dit betekent echter niet dat hij vanavond niet in Utrecht van start kan gaan. (bron: Schaatspeloton.nl)

Na afloop van de openingswedstrijd van de Trachitol Trophy ontving winnaar Ruud Slagter (Bauerfeind) gisteravond een gele kaart voor zijn aandeel in een valpartij eerder in de wedstrijd. Dit was voor Slagter de tweede gele kaart in vier wedstrijden nadat hij ook in Deventer deze straf van de jury had ontvang. Maar toch betekent dit niet dat hij vandaag niet van start zal mogen gaan bij de tweede etappe van de vierdaagse. De deadline om te reageren op een schikkingsvoorstel ligt namelijk op 72 uur.

Ruud Slagter ontving in Enschede de gele kaart voor geduw en getrek in de finale. Hierbij kwam Casper Zuurveld (Port of Amsterdam /SKITS) ten val. Zuurveld werd later aangereden door een andere schaatser waarna de wedstrijd stil gelegd moest worden om medische behandeling mogelijk te maken. Drie wedstrijden eerder ontving Slagter geel voor eenzelfde vergrijp in de finale van de cupwedstrijd in Deventer.

Met twee keer geel op zak binnen een tijdsbestek van een maand kan Slagter een schorsingsvoorstel verwachten. Die zal bij acceptatie, of uiterlijk 72 uur na ontvangst van het voorstel, actief worden. Dit alles betekent dat Slagter vanavond in Utrecht gewoon als leider aan de start zal kunnen verschijnen. Het betekent waarschijnlijk zelfs dat Slagter de vierdaagse zonder problemen zal kunnen afmaken omdat de start van de finale in Groningen binnen de termijn van 72 uur valt.

Programma Trachitol Trophy 2 in Utrecht:
17:00 uur - Beloftendames (50 ronden)
17:45 uur - Beloftenheren (80 ronden)
19:00 uur - Dames topdivisie (70 ronden)
20:00 uur - Heren topdivisie (100 ronden)