Schaatspeloton.nl - Nieuws - Max Douma wint ook tweede wedstrijd 6-Banentoernooi

Max Douma wint ook tweede wedstrijd 6-Banentoernooi

geplaatst zondag 10 november 2019 om 12:50:56 op Schaatspeloton.nl

Na eind oktober de openingswedstrijd in Utrecht te hebben gewonnen was de Max Douma in Hoorn Jesse Vollaard en Ruben Stam de baas.

Na eind oktober de openingswedstrijd in Utrecht te hebben gewonnen was de Max Douma in Hoorn Jesse Vollaard en Ruben Stam de baas. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

In Hoorn hebben zaterdagavond Max Douma (C-rijders), Iris Tiben (Dames) en Kees Hooft (Masters) de tweede wedstrijd in het 6-Banentoernooi gewonnen. Voor Douma was dit alweer de tweede overwinning op rij. Na eind oktober de openingswedstrijd in Utrecht te hebben gewonnen was de 18-jarige Amersfoorter in Hoorn Jesse Vollaard en Ruben Stam de baas. Vollaard was ook in Utrecht al tweede geworden. Tiben klopte in de pelotonsprint Femke Markus en Leonie Beers (Solid Aqua). Beers nam de klassementsleiding over van de afwezige Femke Mossinkoff (BlueDune) die in Heerenveen als invalrijdster voor haar ploeg actief was in de topdivisie.

Bij de Masters soleerde Kees Hooft naar de winst. De Amsterdammer finishte met een halve ronde voorsprong op het peloton waar Robert Gaasenbeek Paul Robijn en Romke de Haan klopte in de sprint om de tweede plaats.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C-rijders