Schaatspeloton.nl - Nieuws - Organisator Finse alternatieve Elfstedentocht stopt

Organisator Finse alternatieve Elfstedentocht stopt

geplaatst vrijdag 30 december 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

De Stichting Alternatieve Elfstedentocht Finland heeft zich teruggetrokken als organisator van de schaatsklassieker over 200 kilometer. Voorzitter Jan Streek maakte dat vrijdagavond bekend. De wedstrijd op 19 februari in Kuopio wordt nu door het plaatselijk Finse organisatiecomité en de Nederlandse schaatsbond georganiseerd. Streek was 29 jaar als bestuurder betrokken bij het Finse evenement.

"De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond is zonder mij in kennis te stellen op mijn stoel gaan zitten. Ze hebben me belazerd en daarom trek ik me voor dit seizoen terug", aldus Streek.

Volgens KNSB-marathoncoördinator Teun Breedijk heeft de schaatsbond niets verkeerds gedaan. "De Finnen hebben ons benaderd. Ze wilden niet meer met Streek samenwerken. Voor hem is dat pijnlijk, maar daar kunnen wij niets aan doen."

De alternatieve Elfstedentocht wordt over een kleine twee maanden voor de dertigste keer gehouden. Meestal nemen er ongeveer tweehonderd Nederlandse schaatsers aan het evenement deel. Het is nog niet bekend of de grote marathonteams ook naar Finland zullen reizen.