Schaatspeloton.nl - Nieuws - Amerikaan Ian Quinn de baas in beloftenpeloton

Amerikaan Ian Quinn de baas in beloftenpeloton

geplaatst zaterdag 9 november 2019 om 19:11:35 op Schaatspeloton.nl

Ian Quinn kan juichen, achter hem word Ivar Immerzeel nog net overvleugeld door Chiel Smit in de sprint om de tweede plaats.

Ian Quinn kan juichen, achter hem word Ivar Immerzeel nog net overvleugeld door Chiel Smit in de sprint om de tweede plaats. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Heerenveen heeft Ian Quinn de vierde wedstrijd in de KPN Marathon Cup voor beloftenheren gewonnen. De Amerikaan reed een sterke wedstrijd waar hij in de finale reageerde op een aanval van Ivar Immerzeel (Okay Fashion & Jeans), die ontsnapt was uit een grote kopgroep die een ronde voorsprong had gepakt op het peloton, om hem vervolgens achter te laten. Overtuigend bleef Quinn de rest voor en behaalde zijn eerste marathonoverwinning. Sprinter Chiel Smit (ZiuZ) werd tweede door op de streep nog Immerzeel te overvleugelen die genoegen moest nemen met de derde plaats.

Vroeg in de wedstrijd ontstond op het snelle ijs van Thialf een kansrijke kopgroep van tien met onder andere Hendrik Poelstra (Douma Staal) en Ivar Immerzeel. Het tiental keek op een gegeven moment zelfs al het peloton in de rug toen het peloton onder aanvoering van Ian Quinn in gang trok en brak. Een zevental rijders, waaronder Quinn, slaagde er uiteindelijk nog in bij de kopgroep aan te sluiten die uiteindelijk rond zou gaan. Even leek het er nog op dat Roel Boek (Groenehartsport.nl), de nummer drie van het klassement, bij de kopgroep kon gaan aansluiten toen hij met steun van ploeggenoot Kees Heemskerk (Groenehartsport.nl) het peloton tot op een tiental meters naderde. Vooraan werd het tempo van het peloton echter zo opgevoerd dat Boek nooit definitief zou gaan aansluiten.

Na het afsprinten van het peloton, waarin klassementsleider Ruud Slagter (Bauerfeind) de pelotonsprint won en het oranje behield, werd er een aanvalsrijke finale op het ijs gebracht. Ivar Immerzeel leek op het juiste moment solo te ontsnappen maar Ian Quinn reageerde en toonde zichzelf de baas door het gat te dichten en de Noord-Hollander meteen achter zich te laten. Bij het uitkomen van de laatste bocht was de winst voor de Amerikaan al zeker en kon hij gaan juichen voor zijn eerste marathonoverwinning. Immerzeel werd op de streep nog net bijgehaald door een sprintende Chiel Smit en moest genoegen nemen met de derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag