Schaatspeloton.nl - Nieuws - Beloftendames krijgen eigen tweedaagse Trachitol Trophy

Beloftendames krijgen eigen tweedaagse Trachitol Trophy

geplaatst zaterdag 9 november 2019 om 11:06:41 op Schaatspeloton.nl

Het damesbeloftenpeloton reed dit seizoen al twee wedstrijden in de KPN Marathon Cup. Arianna Pruisscher leidt het klassement.

Het damesbeloftenpeloton reed dit seizoen al twee wedstrijden in de KPN Marathon Cup. Arianna Pruisscher leidt het klassement. (bron: Schaatspeloton.nl)

Tijdens de Trachitol Trophy die van 21 tot en met 24 november verreden wordt in Enschede, Utrecht, Hoorn en Groningen zal tijdens de tweede en derde dag ook een tweedaagse voor beloftendames worden verreden. Deze wijziging heeft de KNSB aangebracht in de agenda. Eerder zouden de vrouwen van het tweede niveau op de derde dag een wedstrijd rijden die mee zou tellen voor de KPN Marathon Cup. Dat doet deze wedstrijd nu niet, maar na een eerste etappe in Utrecht op vrijdag zal de zaterdagwedstrijd in Hoorn de finale zijn van een Trachitol Trophy-tweedaagse voor de dit seizoen geïntroduceerde categorie.

De twee beloftendameswedstrijden in de Trachitol Trophy zullen meetellen voor de ranking die selectie van rijdsters voor buitenlands natuurijs en het NK bepaalt. Door het niet meetellen van de wedstrijd bij de KPN Marathon Cup krimpt die competitie, waarin al twee wedstrijden zijn gereden, tot zeven wedstrijden. De totale beloftendameskalender groeit van negen naar tien dagen. Naast de twee Trachitol Trophy-etappes en de zeven KPN Marathon Cupwedstrijden kunnen alle beloftendames ook starten bij wedstrijd op Flevonice op 3 december. Daarnaast staan op op 14 december, 4 januari en 15 februari doorstroommarathons op de kalender waar de beste beloftendames mogen starten in de topdivisie en mogen de rijdsters die zich geplaatst hebben voor buitenlands natuurijs starten tijdens de damesmarathon op Flevonice op 7 januari.

Bekijk ook:

KPN Marathon Cup voor beloftendames kent acht wedstrijden (18 juli 2019)
Kalender 2019/2020 bekend: Enschede gastheer NK marathonschaatsen (27 juni 2019)