Schaatspeloton.nl - Nieuws - Crispijn Ariëns klopt Mats Stoltenborg in spektakelstuk op De Scheg

Crispijn Ariëns klopt Mats Stoltenborg in spektakelstuk op De Scheg

geplaatst zaterdag 2 november 2019 om 22:04:34 op Schaatspeloton.nl

Crispijn Ariëns wint in Deventer, Mats Stoltenborg is geklopt.

Crispijn Ariëns wint in Deventer, Mats Stoltenborg is geklopt. (bron: Schaatspeloton.nl)

In een waar spektakelstuk heeft Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans / Interfarms) in Deventer de derde wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. De tegenwoordig in Heerde woonachtige Brabander was in de finale van de wedstrijd waar zijn teamsponsor de naamgever van was medevluchter Mats Stoltenborg (Or Quest / Bouw & Techniek) de baas. Het tweetal had samen met de later afhakende Casper de Gier (Bouwselect) de aanval gekozen en moesten rondenlang jagen op het door een losgeslagen Royal A-ware gegangmaakt peloton. Klassementsleider Bart Hoolwerf (AB Vakwerk) won de pelotonsprint om de derde plaats en behield het oranje.

Rondenlang was het een strijd waarin de ploegen hun pionnen opofferde. Casper de Gier, Mats Stoltenborg en Crispijn Ariëns kozen de aanval en kregen de steun van hun ploeggenoten in hun jacht op de ronde voorsprong. Royal A-ware en AB Vakwerk misten de slag en het was Jorrit Bergsma (Royal A-ware) die het tempo van het peloton de hoogte in joeg om te voorkomen dat het drietal hun ronde zouden gaan pakken. Terwijl eerst Bergsma en later Bart Swings (Royal A-ware) het peloton op een lint trok waaiden achteraan het peloton de rijders als rijpe appelen van de boom.

Voor Casper de Gier ging het in de kopgroep ook te hard en de topdivisiedebutant moest de ervaren rotten Ariëns en Stoltenborg laten gaan. Dat tweetal slaagden er uiteindelijk in het peloton op een ronde te zetten en toen dat gebeurde telde het rondenbord al in enkele cijfers en was het Robin Snoek (Skate4AIR) die de aanval koos op jacht naar de derde plaats. Het peloton viel stil en Snoek leek op weg naar zijn tweede podiumplaats op het hoogste niveau toen hij bij het luiden van de bel nog een vijftigtal meters voorsprong had op het op tempo gekomen peloton. Maar de sprinters overvleugelde Snoek op het laatste rechtte stuk waardoor hij genoegen moest nemen met een zesde plaats. Bart Hoolwerf won de sprint om de derde plaats en behield zo zijn oranje leiderspak.

In de tweestrijd tussen Ariëns en Stoltenborg die het publiek in Deventer vervolgens te zien kreeg was het Stoltenborg die na een sur-place bij het luiden van de bel de sprint aanging. Ariëns overvleugelde Stoltenborg echter in de laatste bocht en sprintte dominant naar de winst, zijn zesde kunstijsoverwinning op het hoogste niveau.

Bekijk ook:

Uitslag