Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arktika van eenling naar beloftenzestal

Arktika van eenling naar beloftenzestal

geplaatst vrijdag 18 oktober 2019 om 20:28:40 op Schaatspeloton.nl

Viktor Toonen hoeft dit seizoen niet meer alleen de kleuren van Arktika te verdedigen.

Viktor Toonen hoeft dit seizoen niet meer alleen de kleuren van Arktika te verdedigen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Nadat Viktor Toonen vorig seizoen als eenling in de belofte divisie uitkwam voor Arktika, zullen er komend seizoen twee Arktika ploegen op het ijs staan bij de beloften. Marathonteam Arktika, gelieerd aan de jonge schaatsvereniging Arktika uit Utrecht, zal komend seizoen zowel een team aan de start brengen bij de Beloften Heren als bij de nieuwe beloftencompetitie voor dames. Zij doen dat onder leiding van Wop van Capelle en Lars Haringsma met Eline Stubert, Jolien van den Berg, Talita van Hartskamp, Tom van Vliet, Martijn de Boer en Viktor Toonen die nu dus niet meer alleen de kleuren van Arktika hoeft te verdedigen.

Teammanager Mark Posthumus is zeer tevreden dat Arktika twee ploegen op het ijs zal hebben staan: "De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om alles rond te krijgen om de teams op te zetten. Komend jaar kunnen we bouwen op de ijs- en coachervaring van onze ploegleiders Wop van Capelle en Lars Haringsma. Daarnaast zijn wij zeer verheugd met de steun die wij krijgen van onze sponsors fietsspecialist Banierhuis, Odlo, Praktijk 2c, Zwaan SchaatsenService en natuurlijk schaatsvereniging Arktika. Het belooft een mooi jaar te worden!"

Na zijn debuutseizoen bij de beloften zal Viktor Toonen ook dit jaar uitkomen voor de herenploeg van Arktika. Viktor wordt komend jaar gezelschap krijgen van Martijn de Boer en Tom van Vliet. Martijn maakt komend jaar zijn debuut op het landelijk niveau en Tom komt over van Marino schaatsers. Ploegleider Lars Haringsma ziet het seizoen positief tegemoet "Het is mooi om te zien dat een jonge schaatsvereniging als Arktika de liefde voor de marathonsport heeft omarmt. Nadat Viktor vorig jaar zijn debuutseizoen beleefde, gaan we komend jaar samen met Martijn en Tom met een ambitieus team van start. Door de mix van ervaring, jong talent en een debutant ligt de focus voor komend jaar op ontwikkeling. Wij hopen dit jaar door de samenwerking mooie resultaten te behalen."

Een nieuwe competitie vraagt om nieuwe teams. Marathonteam Arktika is verheugd dat zij vanaf de start van de belofte competitie voor dames mee kan doen met een volwaardig team. In het eerste seizoen van beloften voor dames zullen Jolien van den Berg, Eline Stubert en Talita van Hartskamp de kleuren van Arktika verdedigen. Alle dames hebben al meerdere jaren ervaring in de regiotop competitie en de 6-banen of Noordoost competitie. "Meedraaien is het hoofddoel voor dit seizoen. Meedraaien betekent niet alleen meerijden, maar vooral meedoen. In een nieuwe competitie is het altijd afwachten wat de verhoudingen zullen zijn. Echter betekent dat voor ons niet dat wij van plan zijn om tijdens de wedstrijden enkel af te wachten" aldus ploegleider Wop van Capelle die een mooi seizoen verwacht.

Marathonteam Arktika is te volgen via www.marathonteamarktika.nl, Facebook, Instagram "marathonteamarktika" en de hastag #debeerislos.