Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sander Kingma Drents Kampioen

Sander Kingma Drents Kampioen

geplaatst donderdag 29 december 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

In Assen heeft Sander Kingma (Indische Cake) woensdagavond de Drentse Titel bij de A- en B-rijders in de wacht gesleept. Op de zelfde avond behaalde Gary Hekman (C1 Divisie) en Pieter de Kroon (C3 Divisie) eveneens de Gewestelijke Titel van Drenthe.

A- en B-rijders
In deze categorie mochten ook rijders van de Drentse selectie meerijden, maar zij kwamen er in de strijd om de medailles niet aan te pas. Het was een groep van A-rijders Bob de Vries (De Hypotheker) en Sander Kingma (Indische Cake) die samen met B-rijder Michiel van Goor het peloton twee maal wist te dubbelen. Na de finale was het uiteindelijk Sander Kingma die de Drentse Titel mocht opeisen, Michiel van Goor behaalde het zilver nog voor Bob de Vries die genoegen moest nemen met het brons.

A- en B-rijders + selectie – 50 ronden
1. Sander Kingma (+2 ronden)
2. Michiel van Goor (+2 ronden)
3. Bob de Vries (+2 ronden)
4. Alexander Goense (+1 ronde)
5. Theo Trul

C1 Divisie
De C1-rijders reden mee tijdens de wedstrijd van de landelijke rijders en er was één rijder die daar optimaal van profiteerde. Gary Hekman behaalde in deze categorie als enige een ronde voorsprong op het peloton en kon zo onbedreigd op de Drentse Titel afschaatsen. Henk Abbink (Wildkamp) won de strijd van het peloton en behaalde zo brons, Bart de Vries was goed voor brons.

C1 Divisie – 50 ronden
1. Gary Hekman (+1 ronde)
2. Henk Abbink
3. Bart de Vries

C3 Divisie – 30 ronden
1. Pieter de Kroon (+1 ronde)
2. Timon Nieuwenstein (+1 ronde)
3. Jos Bouw (+1 ronde)