Schaatspeloton.nl - Nieuws - Italiaan Gabriele Galli naar Schaatsteam Bouwselect

Italiaan Gabriele Galli naar Schaatsteam Bouwselect

geplaatst dinsdag 24 september 2019 om 09:42:36 op Schaatspeloton.nl

Ploegleiders Piet Hijlkema en Bertjan van der Veen flankeren aanwinst Gabriele Galli.

Ploegleiders Piet Hijlkema en Bertjan van der Veen flankeren aanwinst Gabriele Galli. (bron: Erik Homan)

Schaatsteam Bouwselect heeft komend schaatsseizoen een internationaal tintje. De talentvolle Italiaanse schaatser Gabriele Galli zal de kleuren van Bouwselect/Bouwpartners in de Nederlandse (beloften)marathons gaan verdedigen. De 21-jarige langebaanschaatser en inlineskater uit Bergamo is ambitieus en tegelijkertijd ook heel realistisch. "Ik kan nog heel veel leren van mijn nieuwe teamgenoten van Bouwselect", meent Galli. De nog jonge Italiaan kwam afgelopen winter voor Italië uit bij de Neo-Senior World Cups en het EK langebaan in Collalbo. Op de skeelers presteerde Galli afgelopen zomer niet onverdienstelijk, zo reed hij zich diverse keren op het podium bij internationale inline-wedstrijden.

Bij Bouwselect treft Galli een mooie mix van ervaren 'oude rotten' en jonge honden. Zeker niet versleten zijn de rijders Ronald Kruijer, Mart Bruggink en Jouke Hoogeveen. Kevin Hoekstra, Casper de Gier en Ronald Haasjes maken het Topdivisieteam compleet. Laatstgenoemden staan te popelen en kunnen niet wachten tot de eerste wedstrijd in Amsterdam. Naast Gabriele Galli heeft Bouwselect troeven Remon Vos en Harm Visser aan de start in de Beloftendivisie.

Na een sportief succesvol seizoen 2018-2019 met de Nederlandse titel op de Weissensee (Bruggink), diverse podiumplaatsen op natuurijs en overwinningen in de Beloftendivisie legt de teamleiding (Van der Veen/Hijlkema) de lat weer een stukje hoger. Op zowel natuurijs als kunstijs van voren meedoen en actief meestrijden om de overwinning is de inzet.