Schaatspeloton.nl - Nieuws - Beloftendames krijgen blauw nummer op witte achtergrond

Beloftendames krijgen blauw nummer op witte achtergrond

geplaatst woensdag 28 augustus 2019 om 18:50:21 op Schaatspeloton.nl

Komende winter krijgen de schaatssters in de nieuwe beloftendames-categorie een een beennummer dat bestaat uit een blauw cijfer op een witte ondergrond. Dat blijkt uit de specificaties van de beennummers die de KNSB op haar site heeft gepubliceerd. Net zoals vorige jaren hebben de heren in de topdivisie een wit nummer op een groene ondergrond en de topdivisiedames precies het omgekeerde ontwerp met een groen nummer op een witte ondergrond. Daikin en KPN keren als sponsoren terug op de sterke bovenbenen van de marathonschaatsers.

De schaatsbond lijkt voor de keuze voor het damesbeloftennummer naar dezelfde logica te hebben gekeken als het contrast van het heren en dames topdivisienummer. De heren in de beloftendivisie rijden met hun vertrouwde witte nummer op een blauwe ondergrond, de beloftendames krijgen nu dus precies het omgekeerde ontwerp van hun mannelijke collega's. Blauw lijkt zo de kleur van de beloften te worden, terwijl groen aan de topdivisie wordt gelinkt.

In de specificatie van de beennummers benadrukt de KNSB bovendien nogmaals de juiste plaatsing van de nummers op de bovenbenen. Deze dienen zich centraal op de zijkant van het bovenbeen te bevinden en niet gedraaid op de voorkant of achterkant van het bovenbeen. De schaatsbond illustreert dit met foto's van afgelopen seizoen waarop te zien is dat een groot aantal ploegen de nummers toen te ver naar voren op het pak hadden afgedrukt.